Forum Discussion

maniovek's avatar
5 years ago

Komunikat 'nie znaleziono punktu procedury(...) przy próbie włączenia The Sims4

Witam, 

Za każdym razem kiedy próbuję uruchomić The Sims 4 wyskakuje mi okienko z takim komunikatem:

'Nie znaleziono punktu wejścia procedury SteamInternal_FindOrCreateUserInterface w bibliotece C:\Program Files(x86)\Origin\EALink.exe'

Problem pojawił się dzisiaj. Wczoraj jeszcze wszystko działało.

Nic nie zmieniałam ani nie usuwałam.

Steam uruchamia się normalnie, natomiast po próbie włączenia Originu nie dzieje się nic. Żadnego nawet komunikatu.

Bardzo proszę o pomoc 

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @maniovek

1. Zajrzyj tutaj
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/EA-Link-crashing-and-game-not-launching/m-p/8778852#M2476
    Przetłumaczę - "Idź do „C: \ Program Files (x86) \ Origin \ EALink.exe” (lub gdziekolwiek masz zainstalowany Origin) Kliknij prawym przyciskiem myszy na ten plik EALink.exe i wybierz Właściwości. Nastepnie przejdź na gorze do Zgodności i zaznacz „Uruchom ten program jako administrator”.
    Uruchom grę ze Steamu i kliknij TAK, gdy komputer zapyta o pozwolenie na uruchomienie EALink."

2 Jesli masz jakikolwiek program antywirusowy pobrany z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny wyłącz go albo odinstaluj (Ty nic nie zmieniłas ale jest opcja ze ten program niedawno sie zaktualizował i zrobił sobie po wlaczeniu komputera rutynowy skan w tle, blokujac l ci pliki Origin i gry Ostatnio częste zjawisko.)
    Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
    Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.

Nie jestem pracownikiem EA
  • 1.Włącz orgigin, potem wejdź do ,,Moja biblioteka gier".

2. Pyknij prawym przyciskiem myszy simsy i pyknij aktualizuj. 

3.Po zaktualizowaniu simsy powinny ci się normalnie włączyć.

(Ja u siebie tak to naprawiłam) 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 2 hours ago