Forum Discussion

Loutino's avatar
3 years ago
Solved

Konieczność ponownego pobrania Simsów 4 na Windows 11?

Witam Was. Mam dość skomplikowany problem. Miałam Simsy 4 na laptopie z Windows 10 na Originie. Teraz kupiłam nowego laptopa, z Windowsem 11, na którym już musiałam zainstalować EA App (tą nową aplik...
  • danuta720's avatar
    3 years ago

@Loutino 

Jeżeli dobrze zrozumiałam, pobrałaś na nowy laptop aplikację EA (EAApp) i zalogowałaś się na swoje konto (to, na którym masz The Sims 4).

Aplikacja jedynie pokazuje, że masz zakupioną grę, jednak, żeby w nią zagrać, musisz ją pobrać na nowy laptop, czyli na nowo ją zainstalować. Pobrać/zainstalować to to samo.

Niestety pliki instalacyjne gry ze starego laptopa nadają się tylko do kosza. 

Jedynymi nadającymi się do grania plikami ze starego laptopa jest folder rozgrywki - The Sims 4, który znajduje się w katalogu Dokumenty. Jest to folder, w którym znajdują się wszystkie stare zapisy gry. Jeżeli go skopiowałaś ze starego starego laptopa to będziesz mogla go zamienić z folderem, który wygeneruje nowa gra. Ale najpierw musisz:

- zainstalować grę

- włączyć ją

- wejść do CAS i wybrać jakiegoś Sima

- zakwaterować go w jakimś domu

- zapisać grę (wg opcji "zapisz jako") i wyjść z niej.

Wtedy w katalogu Dokumenty powstanie folder Electronic Arts, a w nim nowo utworzony folder The Sims 4, który będziesz mogla zamienić ze starym folderem rozgrywki.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,312 PostsLatest Activity: 2 minutes ago