Forum Discussion

Miodowaa508's avatar
4 years ago

Mój Sim wyświetla się jako sąsiad

Mój Sim wyświetla się jako sąsiad.

Nie mogę wykonać nim interakcji zwykłym kliknięciem (np. zmiana stroju). Za to kliknięciem z shiftem mogę go uszczęśliwić. Sim ma opis tak, jakby nie był przeze mnie grany (XYZ, Młoda dorosła, sąsiadka). Nie mogę wejść do swojego domu, no chyba, że się do niego teleportuję. Nie działa zrestartowanie gry, nie działa też "Debug obiektu". Drzwi też nie są zablokowane.

7 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@Miodowaa508

Po otwarciu gry na ekranie swiata wybierz po prawej u gory opcje Zarządzania Rodzinami .(Jest obok zarzadzania światami) Po kliknieciu w to powinnas zobaczyc swoją rodzine, Przeprowadź cała rodzinę ja na jakąkolwiek pustą działkę - obrazek samochodu na dole. Wybierz opcje sprzedaj meble. Po przeprowadzce powinnaś juz moć wejść na tą pustą działke z rodzina ktora cala  powinna być juz aktywna dla ciebie. Przeprowadz ja wtedy za pomocą telefonu do starego domu.

Jednak jesli masz jakiekolwiek mody w grze przenieś folder mods na pulpit komputera, z folderu gry usuń plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Nastepnie napraw grę na Origin
    Origin/Moja Biblioteka gier - prawym myszy na okladkę gry - opcja Napraw
    Taki bład moze byc spowodowany przez stary, nieaktualne script mod taki jak na przykład MCC
    Jesli wiec uzywasz modów przeczytaj dokładnie ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• Witaj @Miodowaa508, 👋

Daj znać czy odpowiedź @kreatora pomogła Ci w rozwiązaniu Twojego problemu.

Jeżeli tak jest, to nie zapomnij  skorzystać z opcji  "Zaakceptuj jako rozwiązanie". 😉

• @EA_Cekiel @EA_Kuba , przykro mi to pisać, ale ponownie mam ten sam błąd. Drzwi zamieniłam na łuk, ponieważ nie chciało mi się znowu przenosić rodziny z miejsca w miejsce. Moja simka znowu jest sąsiadką, a kiedy jest w pracy nie mogę nawet wybrać jak ma pracować (ciężko, normalnie, gawędki z szefem itp.). Jest to ewidentnie błąd gry, sytuacja się powtarza...

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @Miodowaa508

Niestety prawdopodobnie zbugowanyjest caly sejf
    Możesz zrobić reset fabryczny folderu gry i być moze to usunie ten bład, ale troche roboty z tym jest.
    1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    3. Włąz teraz gre aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    4. Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz grę i wyjdz z gry
    5.Usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    6.Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    7. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. ByC moze blad ten wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
    8.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
    Jeśli używasz modów i CC przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
    Przeczytaj tez ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• gijagzjvsnms's avatar
    gijagzjvsnms
    Newcomer
    15 hours ago

Nie sądziłam, że ktokolwiek miał ten błąd. Jednak postanowiłam wyszukać bardziej dla jaj niż na serio XD POMOGŁO!! mimo że, mam mody zadziałało przeprowadzenie, dziękuję bardzo uratowales mnie 🙏🏻🙏🏻

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 15 hours ago
7,631 Posts