Forum Discussion

e1qd's avatar
4 years ago
Solved

mam problem bo nie mogę odpalić konsoli kodów The Sims 4

jestem na pc i próbuje ctrl szift c ale mi zrzut ekranu robi i niewiem co zrobić ???         

i mam pytanie co zrobić rzeby to naprawić /???

• @e1qd

Masz jakis program ktory używa tego samego skrótu klawiszy do robienia zdjeć. Najprawdopodobniej jest to program graficzny.
    Wlacz Menadżera zadan i zobacz jaki program graficzny ci chodzi w tle

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @e1qd

Pare sposobów na rozwiązanie tego problemu
    1. Spróbuj użyć czeterch klawiszy (wiem że trudne ) Klawisz Windowsa - ten jest obok Crtl i razem te trzy co wymieniłaś czyli Crttl Shift c - paru osobom to pomogło.

2.Upewnij się, że w tle nie działa żaden inny program, który używa tej samej kombinacji klawiszy, jak na przykład program Gyazo.
    Dodatkowo jesli masz komputer od HP to one mają zwykle preinstalowane oprogramowanie, które powoduje konflikt ze skrótem do konsili kodów Wyłącz programy działające w tle.
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/

3, W trybie budowania/kupowania upewnij się, że wskaznik myszki nie znajduje się na zadnym panelu z napisami

4. Wyjdź z gry bastepnie idź do folderu The Sims 4 który znajduje się w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Nastepnie w folderze The Sims 4 odszukaj plik Options (taki z zębatym kóleczkiem) i usuń go do kosza - gra odtworzy go po właczeniu.
    Jedyny problem jest,że jesli usuniesz ten plik a miałas jakiekolwiek własne wprowadzone ustawienia w opcjach gry, to musisz ustawić je ponownie po wlaczeniu gry
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @e1qd

Masz jakis program ktory używa tego samego skrótu klawiszy do robienia zdjeć. Najprawdopodobniej jest to program graficzny.
    Wlacz Menadżera zadan i zobacz jaki program graficzny ci chodzi w tle

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 5 hours ago