Forum Discussion

Roza1225's avatar
Roza1225
Rising Novice
6 days ago

Mam Problem z znikanie statusu żony

Jak wychodzę w zarządzanie światami a później w Zarządzaj rodzinami i naciskam na rodzinę którą gram a później Edytuj,dodawaj lub usuwaj simów z rodziny w aplikacji stwórz sima są oni zaznaczeni jako partnerzy a w wcześniej był ślub cichy. Po użyciu kody cas.fulleditmode i zmianie zmianie status na żonę i zapisanie jest wszystko dobrze ,nie używam żadnych modów, ma ten problem po auktalizacja z 30.06.2026 a przed auktalizacją było wszystko dobrze 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej Roza1225​ 

Dzięki za dokładny opis – to wygląda bardzo podobnie do innych problemów z relacjami po aktualizacji z 30.06.

Na ten moment wygląda to na szerszy problem – podobne zgłoszenia pojawiają się też przy kamieniach milowych i statusach partnerów.

Możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy, która u części graczy pomagała:
    - unikaj edytowania rodziny przez „Zarządzaj rodzinami” i CAS – spróbuj wprowadzać zmiany tylko z poziomu aktywnej rozgrywki (lustro/szafa)
    - po zmianie statusu spróbuj od razu zapisać grę jako nowy zapis (Zapisz jako), żeby „utrwalić” stan
    sprawdź czy problem pojawia się też w zupełnie nowej rodzinie (bez wcześniejszego ślubu cichego)

Jeśli to dalej się powtarza, to niestety wygląda na błąd po aktualizacji i będzie wymagał poprawki.

• Roza1225's avatar
    Roza1225
    Rising Novice
    5 days ago

Dziękuję za odpowiedź. Próbowałam przez szafę/lustro ten błąd jest nadal, Utworzyłam nową rodzinę i błąd nadal jest .Nawet po utworzeniu nowego  zapisu .

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    4 days ago

Dziękuję za sprawdzenie tych obejść i za potwierdzenie, że problem występuje również w nowej rodzinie oraz na nowym zapisie.

To cenna informacja. Mamy na to oko i nadal śledzimy podobne zgłoszenia od innych graczy.

• KrysiaRZ's avatar
    KrysiaRZ
    Seasoned Newcomer
    4 days ago

Cześć! Chciałam dodać, że mam podobny problem na komputerze, bez żadnych modów. Od aktualizacji z 30 czerwca moi Simowie po ślubie losowo zmieniają status z „małżonek/małżonka” na „partner/partnerka”. Pasek przyjaźni i romansu pozostaje bez zmian, podobnie jak satysfakcja romantyczna i dynamika związku, ale status małżeństwa znika i Simowie mogą ponownie się oświadczyć. Zdarzyło mi się to już w kilku zapisach gry.

• Roza1225's avatar
    Roza1225
    Rising Novice
    3 days ago

Dziękuję za pomoc, czekam na naprawę błędu 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    15 hours ago

Dzięki KrysiaRZ​ za dołączenie do wątku i dokładne opisanie sytuacji – takie dodatkowe przykłady naprawdę pomagają lepiej zobaczyć skalę problemu.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 12 hours ago
7,824 Posts