Forum Discussion

7damlc76bb6i's avatar
7damlc76bb6i
Newcomer
4 hours ago

Mody dalej nie działają

Po najnowszej aktualizacji wciąż nie działają mody. To nie jest problem w moich plikach. To niemożliwe, że po aktualizacji zwykłe ciuchy czy meble nie działają WSZYSTKIE. Pokazuje mi jakbym miała zaledwie 1/3 tego co mam zainstalowane. Skryptowych nawet nie testuje, bo jestem pewna, że nie działają. Czy wiadomo kiedy będzie to naprawione? Z tego co zdążyłam zauważyć, nie tylko ja mam taki problem. 

3 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 hour ago

7damlc76bb6i​ 

Rozumiem twój ból, ale myślę, że jednak masz w grze jakieś zepsute mody.  Dopiero dzisiaj moderzy zaczynają aktualizować swoje mody. Proszę zajrzeć na ich oryginalne strony.

Pozdrawiam.

• 7damlc76bb6i's avatar
    7damlc76bb6i
    Newcomer
    4 hours ago

No niestety nie ma Pani racji. Ja umiem naprawiać grę po tym jak zostanie zepsuta przez mody po aktualizacji. Robiłam już wszystko, nawet prosiłam o pomoc sztuczną inteligencję, ale nic nowego mi nie podpowiedziała. Nie ma kolejnych metod, wszystkie już stosowałam. Problem leży po stronie ea. Dlatego pytam, kiedy twórcy w końcu wezmą się za naprawę gry, bo tak jak powiedziałam, nie jestem jedyną osobą z takim problemem. 

• 7damlc76bb6i​ 

Wszystkie mody nadal wymagają aktualizacji. Niektóre obiekty CC również - zwłaszcza te, dotyczące CAS:

• Jeśli używasz rzęs CC, zdejmij je. Wygląda na to, że kolidują z czymś innym.
    • Spróbuj usunąć plik resource.cfg z folderu mods, a następnie ponownie uruchomić aplikację EA i grę. Zostanie utworzony nowy plik.

Jeżeli w grze znajdują się zepsute mody to wpływają one na całą grę, a także na prawidłowe funkcjonowanie dobrych modów.

Pamiętaj, że moderzy/twórcy CC dopiero rozpoczynają pracę nad sprawdzeniem swoich modów/CC i ewentualną ich aktualizacją, więc aktualizacja ich może potrwać kilka dni. Dlatego zalecam sprawdzenie modów/CC zgodnie ze wskazówkami podanymi w poradniku , usunięcie z gry tych zepsutych i poczekanie na ich aktualizację.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,656 Posts