5 years ago
Modyfikacje - nie działają
Cześć! Korzystam z modów od bardzo dawna, nigdy nie miałam żadnych problemów. Parę dni temu padł mi komputer, oddałam go do naprawy i został wgrany nowy system. Gra i Origin znajdowały się na dysku ...
@pieleczka
Wysuń caly folder TS4 na pulpit komputera z Dokumenty/ Electronic Arts, nastepnie znów napraw grę i ją i włącz..
Utworzy sie nowy folder TS4 w Dokumentach z nowymi plikami.i folderami. Zagraj przez 3 minuty byle jakim simem. i wyjdź z gry.
Nastepnie usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Teraz sprawdź czy nie ma nowych wersji twoich modów na stronach ich tworców. Pobierz jeden - napewno aktualny i wklej go do folderu mods.
Sprawdź czy sie pokaze w grze. Mnostwo modów i CC po ostatnich aktualizacjach nie jest juz kompatybilna z grą. W tym wszystkie krzesła na przykład juz nie działają. Jeśli ten nowy sie pokaze to przeklejaj po jednym ze starego folderu mods z pulpitu inne za kazdym razem sprawdzając czy zobaczysz je w grze. Jesli nie zobaczysz - wywalaj bo to będzie znaczyć, ze są juz nieaktualne
Edit
Jest tez opcja ze mody w twoim foderze mods "nie przeżyly" reinstalacji systemu i przestały działać