Forum Discussion

Kropkaaaa000's avatar
6 years ago

Modyfikacje ze skryptami w the sims 4

Mam pytanie, wiem że aby włączyć mody oddziałujące na rozgrywkę trzeba w ustawieniach gry zaznaczyć modyfikacje że skryptami" a następnie uruchomić grę jeszcze raz. Mój problem polega na tym że za każdym razem kiedy próbuję wejść do gry po zaznaczeniu tego okienka w opcjach modyfikacje że skryptami są wyłączone... Nie wiem co mam zrobić żeby zadziałało.

Zaznaczam że po wybraniu opcji daję "dostosuj zmiany" 

A w folderze Mods gdzie mam wgrane modyfikacje są one rozpakowane.... Proszę pomocy

12 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@pyroman1213 

Opcja "Modyfikacje ze skryptami " będzie działać gdy:

1. Gdy najpierw zaznaczysz  podstawową opcję "Włącz zawartość zmodyfikowaną i mody", a następnie zaznaczysz opcję "Modyfikacje ze skryptami włączone".

2. W grze będziesz miał jakieś mody (nie CC) i zostaną one w grze ustawione. Modyfikacje ze skryptami dotyczą rozgrywki i większość z nich najpierw trzeba ustawić w grze - w trybie życia na parceli z Simem/rodziną, a następnie wyjść z niej zapisując grę według opcji "zapisz jako". Dopiero po ponownym wejściu do gry mody zaczną działać.

Ale:

3. Opcja "Modyfikacje ze skryptami włączone" może zostać przez grę wyłączona , gdy jakiś mod w grze będzie uszkodzony - jeżeli choć jeden mod  masz zepsuty to gra automatycznie odhaczy opcję "Włącz zawartość zmodyfikowaną", żeby obronić się przed jej uszkodzeniem (gry).

Pozdrawiam

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 3 hours ago