Forum Discussion

xNerayax's avatar
xNerayax
Newcomer
3 hours ago

Moje The Sims 4 nie działają poprawnie

Witam, mam problem z „moją” grą. Nie używam żadnych modów  

• Mam problem z nowym wydarzeniem „ Utracone dziedzictwo „ ponieważ, kobieta która podchodzi mi pod drzwi i jej nie otworzę to wywala mi śmietnik. Jak go podniosę to znowu to robi mimo resetu. 
  •  Simy witają się z simami, które są w pobliżu a dodatkowo z tymi, które są na drugim końcu mapy i dodaje mi ich do znajomych. A nawet ich nigdy nie widziałam. 
  • Pomimo wyłączonej pełne woli, simy i tak robią co chcą 
  • Mam zablokowane drzwi dla wszystkich, a i tak simy przez nie przychodzą 
  • Mam w wyposażeniu telefon do „zniszczenia”
  • Nie działa mi robienie jedzenia dla zwierząt. Ponieważ, koty lub psy i tak ich nie chcą zjeść mimo nakłaniania. 
  • Pójście do weterynarza, kończy się utknięciem na parceli i brakiem przyjęcia.

Niestety zaczęło mi to strasznie przeszkadzać. Nie da się grać bez obawy, że nowa czynność która zostanie przeze mnie wykonana albo się nie zatnie albo coś nie zadziała, albo mnie wywali na pulpit pokazując błąd 

:( 

1 Reply

• xNerayax​ 

To może po kolei:

• W wydarzeniach nie musisz brać udziału, ale wtedy nie zdobędziesz darmowych nagród. Jeżeli nie weźmiesz w nich udziału to nie reaguj na emisariuszkę, poczekaj, aż odejdzie z twojej parceli. J Jeżeli nie będziesz "dotykała" kalendarza wydarzeń (lewy, górny róg ekranu" to wydarzenia nie staną się aktywne i emisariuszka się nie pojawi.
    • Jeżeli  twój Sim ma zaznaczoną wolną wolę to zawsze będzie witał się z innymi (obcymi) Simami, tak skonstruowana jest gra. Wtedy gra losowo aktywuje takie zachowania twojego Sima, zawsze możesz je usunąć, lub wyłączyć wolna wole Sima. Jednak pamiętaj, że wyłączenie u Sima wolnej woli może spowodować utratę różnych  potrzebnych w grze interakcji.
    • i pkt. 4 - Jeżeli posiadasz dodatek  "Zycie Eko"  to pewnie w opcjach gry/Ustawienia pakietu - nie odznaczyłaś opcji "wyłączenia głosowania"  niezależnych postaci, czyli Simów NPC.  Jeżeli głosowanie jest włączone to gra losowo wymusza otwarcie drzwi twojego domu, gdy NPC przegłosowali któryś z planów powodujący towarzyskie zdarzenia na twojej parceli (w tym także zabieranie z domu różnych rzeczy, oraz inne zdarzenia). W pozostałych przypadkach - jeżeli nie posiadasz tego dodatku zalecana jest naprawa gry w aplikacji EA i zapisywanie gry tylko i wyłącznie za pomocą opcji "zapisz jako". Zwykle zapisy gry generują błędy.
    • (pkt 5) - Nie wiem jaki telefon masz w wyposażeniu Sima i skąd on się wziął. Prosiłabym o dokładniejszy opis problemu, najlepiej wraz z wyraźnymi zdjęciami zrobionymi klawiszem "C" z gry.
    • (pkt 6) - Podobnie jak wcześniejszy punkt - proszę o zdjęcia wraz z dokładnym opisem problemu.
    •  (pkt 7) - "Pójście do weterynarza, kończy się utknięciem na parceli i brakiem przyjęcia." - zajrzyj do tych tematu, tam gracze zgłaszają problem związany z utknięciem zwierzęcia u weterynarza i brak wizyty. Znajdziesz tam też zaproponowane rozwiązania::
    • [CD] Vet: Examination/Spaying gets stuck (visiting) | EA Forums - 12749192

• [CD] Surgery Machine not working | EA Forums - 11860342

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,638 Posts