Forum Discussion

david_wdr's avatar
5 months ago
Solved

Nagrody z wydarzenia "domowe szczęście" zniknęły.

Problem jak w tytule, nagrody z poprzedniego wydarzenia zniknęły z trybu budowy jak i CAS. W trakcie trwania wydarzenia odebrałem je wszystkie i bez problemu mogłem z nich korzystać.

Na jednym z zapisów część z nich wykorzystałem i do dziś mogę je używać (chodzi tu o cechę wciąż żyjącego sima, kosz na śmieci i barek). Jednak na nowo wyszukać tych rzeczy się nie da. Każdy nowy zapis jest ich pozbawiony, kosz na śmieci i barek udało mi się zapisać w swojej bibliotece jako pokój i tak przenoszę je na inny save, reszty poprostu nie ma. Obawiam się powtórki przy nowym wydarzeniu.

Gra była kilkukrotnie naprawiana, z wyjmowaniem poszczególnych folderów, usuwaniem jakiś tam sugerowanych plików. Odpalana z modami i bez, co do modów to są na bieżąco aktualizowane. Skryptowy mod posiadam tylko jeden, reszta to  trochę CC do tworzenia simów.

Ktoś coś jak odzyskać te nagrody z wydarzenia? Czy to w ogóle możliwe? Z góry dzięki za każdą pomoc 😉 .

• @david_wdr , @dzidzia1989 , @Donia2607 

Dostępna jest już aktualizacja gry, nie zapomnijcie przed aktualizacją wyjąć z niej folderu Mods.

Jeżeli macie mod BBB autorstwa Twisted Mexi to w grze trzeba go najpierw zdezaktywować.

6 Replies

• Ja tez mam taki problem wydaje mi się ze zniknęły po ostatniej aktulizacji 

• dzidzia1989's avatar
    dzidzia1989
    Seasoned Traveler
    5 months ago

Ja tez straciłam nagrody odblokowałam je wszystkie jestem troszkę załamana bo niewiem czy je odzyskam. Zepsuł mi się komputer i dostałam nowy wiec zajnstalowalam od nowa the sims 4 i odpalilam wszystko bylo ok do piki nie zobaczylam ze niemam cechy i innych rzeczy z wydarzenia. Niestety nie miałam żadnej możliwości odzyskania folderu do the sims4. Pewnie już ich nie odzyskam.

• david_wdr's avatar
    david_wdr
    5 months ago

Na nasze szczęście została zapowiedziana aktualizacja w której nagrody z poprzedniego wydarzenia dostępne będą dla wszystkich graczy! 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 months ago

@david_wdr , @dzidzia1989 , @Donia2607 

Jeżeli macie w grze jakieś mody to wyjmijcie folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładajcie go z powrotem do gry!).

Następnie usuńcie w gry

następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Ponadto jeżeli w folderze gry macie w pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuńcie, gdyż one również powodują błędy gry.

Jeżeli nadal nie będziecie mogli odzyskać nagród to trzeba będzie poczekać na aktualizację gry.

Pozdrawiam

• Już jakiś czas temu dokładnie tak zrobiłem, nie pomogło w moim przypadku. Pozostaje czekać do tej obiecanej aktualizacji mającej dać nagrody z poprzedniego wydarzenia dla wszystkich graczy. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 months ago

@david_wdr , @dzidzia1989 , @Donia2607 

Dostępna jest już aktualizacja gry, nie zapomnijcie przed aktualizacją wyjąć z niej folderu Mods.

Jeżeli macie mod BBB autorstwa Twisted Mexi to w grze trzeba go najpierw zdezaktywować.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,028 PostsLatest Activity: 2 hours ago