Forum Discussion

g2l7n3mu4k9p's avatar
g2l7n3mu4k9p
Seasoned Newcomer
21 days ago
Solved

Nie chce mi się załadować CAS

Hejka:) Oczywiscie tez naleze do graczy uzywajacych modow i cc, kilka dni temu pobrałam sobie jakis domek z cc i przez te kilka dni bylo wszystko w porzadku. Nawet byłam w CASie w pierwszym dniu gdy pobrałam ten domek. Nie pobrałam nic nowego od tamtego czasu. Wczoraj w nocy chcialam za pomocą MCCC z kodem cas.fulleditmode zmienic sobie sima, ale gdy chce wejsc do CASa - nie ma szans. Ładuje się w nieskończonosć. Nawet gdy wyszłam w menu żeby jakby stworzyć nową rodzinę to tak samo, ciągle się ładuje. Pomyslałam, że powyłączam te nowe cc które pobrałam, i tak też zrobiłam, używam Sims 4 Mod Managera. Wciąż bez zmian.. Już wysuwałam folder z modami, usuwałam te pliki co się zawsze usuwa i naprawiałam na EA. Nie mam już pomysłu co mogę zrobić. Ktos też tak miał? Nie wiem totalnie już co robić:/ Odinstalować i zainstalować simsy od nowa? Może reszte modów powyłączać i może one zaczęły nagle zawadzać? Simsy całe szczęscie się normalnie włączają, mogę grać jak każdy, po prostu nie mogę wejsc do CASa.. Proszę o pomoc<3 Pozdrawiam(:

• Hej g2l7n3mu4k9p

Nie wystarczy wyłączyć modów w grze, gdyż gra nadal je pamięta. Ponadto Sims 4 Mod Manager nie jest dobrym pomysłem na pozbycie się zepsutych modów, gdyż w wielu wypadkach nie działa dobrze. Tak i teraz nie zdał egzaminu.

Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje (i wiele CC) są zepsute i trzeba na stałe pozbyć się ich z gry.  Nie polecam także pobierać domów z zawartością CC z nieznanych źródeł, zwłaszcza, gdy te CC spakowane zostały razem z domem, gdyż nie będziesz wiedziała kiedy takie obiekty CC zostały umieszczone w domu i czy są zaktualizowane.

Dlatego teraz najpierw wyjmij z gry cały folder Mods na pulpit komputera, gdyż znajdują się w nim zepsute mody

Następnie zastosuj te kroki:

1. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
      - cache,
      - cachestr,
      - onlinethumbnailcache,
      - localthumbcache,

Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    -LastUIException.txt
    -LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.

1. Napraw grę w aplikacji EA (po naprawie gry nie wkładaj do niej folderu Mods )
    2. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik  Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863

1 Reply

• Hej g2l7n3mu4k9p

Nie wystarczy wyłączyć modów w grze, gdyż gra nadal je pamięta. Ponadto Sims 4 Mod Manager nie jest dobrym pomysłem na pozbycie się zepsutych modów, gdyż w wielu wypadkach nie działa dobrze. Tak i teraz nie zdał egzaminu.

Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje (i wiele CC) są zepsute i trzeba na stałe pozbyć się ich z gry.  Nie polecam także pobierać domów z zawartością CC z nieznanych źródeł, zwłaszcza, gdy te CC spakowane zostały razem z domem, gdyż nie będziesz wiedziała kiedy takie obiekty CC zostały umieszczone w domu i czy są zaktualizowane.

Dlatego teraz najpierw wyjmij z gry cały folder Mods na pulpit komputera, gdyż znajdują się w nim zepsute mody

Następnie zastosuj te kroki:

1. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
      - cache,
      - cachestr,
      - onlinethumbnailcache,
      - localthumbcache,

Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    -LastUIException.txt
    -LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.

1. Napraw grę w aplikacji EA (po naprawie gry nie wkładaj do niej folderu Mods )
    2. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik  Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami i zastosuj wszystkie jego wskazówki.

https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 15 hours ago