4 years ago
nie działajacy pakiet
kupilem sims 4 a potem kupiłem sims 4 digital delux pack bo chciałem tansze dlc bo była jaszcze promocja. byłem w tedy simsach pokazało mis sie cos a ja klinołem alt + F4 żeby dodalo mi dlc. pobrało ...
ja mam origin ale mówie ze pakiety mi nie działaja nwm jak na steam aktywowac te pakiety
@msciciel09
Zakladam ze masz Win 10 4 bitowy o takich mniej wiecej parametrach
PROCESOR:Intel core i5 albo szybszy
AMD Athlon X4
KARTA GRAFICZNA :NVIDIA GTX 650 albo lepsz
PAMIEĆ:OPRERACYJNA 8GB RAM albo wiecej
WOLNE MIEJSCE NA DYSKU najmniej :18 GB
Uruchom Origin jako Administartor
Prawym myszy na ikonke Origin - urucuomm jako Administrator
Teraz sprobuj pobrac gre ze Steamu
Moze to blokowac jakis program dzialajacy w tle uruchom komputer w trybie czystego rozruchu aby to wykluczyc
https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
Moze to blokowac program antywirusowy
Jesli masz program antywirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny - wyłacz go, albo odinstaluj. Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjatków. Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, Odinstaluj . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić
Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable. Wyłaczanie.
W zadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej bedzie on blokował pliki gry.
Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.
Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw
Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow w swoim programie antywirusowym.
Sciezka do tych plików w Windows 10:
Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > Game (tego folderu szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE W kazdym z obu folderów Bin znajduje sie plik zaczynajacy sie od literek TS4 i oba te pliki nalezy dodac do wyjatków
Moze to byc brak bibliotek Windowsa
Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)
@msciciel09 @kreatora Witajcie 🙂
Na Steam dodatki pobierane są automatycznie bez ingerencji użytkownika zaraz po zakupie, na Origin nie musisz nic robić.
Uruchom The Sims 4 (Platforma Steam przy uruchamianiu gry automatycznie zweryfikuje, czy coś trzeba dograć i wyda komunikat informacyjny, że coś doinstalowuje do produktu) i zobacz czy zawartość z Deluxe jest dostępna w grze - odblokowana automatycznie, chociaż w grze tego nie zauważysz, nie jest to oznaczone żadną ikonką - musisz sam ustalić czy te zawartości są dostępne w grze.
Po pierwsze zobacz w bibliotece gier Steam, czy nie posiadasz czasami dwóch odrębnych wersji gry The Sims 4, jak pisałeś masz zwykłą wersję TS4, a dzień później dokupiłeś wersję Deluxe, i nie wiem jak platforma Steam to zinterpretowała jako całość lub osobne dwie gry.
Jeżeli byś nadal tego nie było, możesz próbować naprawić grę z poziomu Steam, z poziomu Origin będzie to niemożliwe - Na okładce gry TS4 w Steam wybierz "Właściwości" i zakładka "Pliki Lokalne" a następnie kliknij na 'Sprawdź spójność plików gry.." - Steam podejmie próbę naprawy i dogrania brakujących elementów gry, jeżeli to będzie konieczne.
Ostatecznie odinstaluj grę z poziomu Steam - na okładce gry tak samo kilknij PPM (prawym przyciskiem myszy) najedź wskaźnikiem myszy w menu na "zarządzaj" i z rozwijanego submenu wybierz "odinstaluj", a następnie pobierz TS4 ponownie, wcześniej na zakładce DLC zobacz czy wszystko jest zaznaczone żeby zainstalował.
nie. nie zadziałało jakby nwm jak pobrac ta zawartosc bo mi sie nie pobrała dlatego o tym pisze a nwm jak to pobrac do ts4
@msciciel09
Sprobuj zmienic lokalizacje folderu instalacyjnego Steamu i pobierajac gre -oczywiscie ze Steamu - skieruj ją do tej nowej lokalzacji
https://help.steampowered.com/pl/faqs/view/4BD4-4528-6B2E-8327