4 years ago
nie działajacy pakiet
kupilem sims 4 a potem kupiłem sims 4 digital delux pack bo chciałem tansze dlc bo była jaszcze promocja. byłem w tedy simsach pokazało mis sie cos a ja klinołem alt + F4 żeby dodalo mi dlc. pobrało ...
@msciciel09 @kreatora Witajcie 🙂
Na Steam dodatki pobierane są automatycznie bez ingerencji użytkownika zaraz po zakupie, na Origin nie musisz nic robić.
Uruchom The Sims 4 (Platforma Steam przy uruchamianiu gry automatycznie zweryfikuje, czy coś trzeba dograć i wyda komunikat informacyjny, że coś doinstalowuje do produktu) i zobacz czy zawartość z Deluxe jest dostępna w grze - odblokowana automatycznie, chociaż w grze tego nie zauważysz, nie jest to oznaczone żadną ikonką - musisz sam ustalić czy te zawartości są dostępne w grze.
Po pierwsze zobacz w bibliotece gier Steam, czy nie posiadasz czasami dwóch odrębnych wersji gry The Sims 4, jak pisałeś masz zwykłą wersję TS4, a dzień później dokupiłeś wersję Deluxe, i nie wiem jak platforma Steam to zinterpretowała jako całość lub osobne dwie gry.
Jeżeli byś nadal tego nie było, możesz próbować naprawić grę z poziomu Steam, z poziomu Origin będzie to niemożliwe - Na okładce gry TS4 w Steam wybierz "Właściwości" i zakładka "Pliki Lokalne" a następnie kliknij na 'Sprawdź spójność plików gry.." - Steam podejmie próbę naprawy i dogrania brakujących elementów gry, jeżeli to będzie konieczne.
Ostatecznie odinstaluj grę z poziomu Steam - na okładce gry tak samo kilknij PPM (prawym przyciskiem myszy) najedź wskaźnikiem myszy w menu na "zarządzaj" i z rozwijanego submenu wybierz "odinstaluj", a następnie pobierz TS4 ponownie, wcześniej na zakładce DLC zobacz czy wszystko jest zaznaczone żeby zainstalował.
nie. nie zadziałało jakby nwm jak pobrac ta zawartosc bo mi sie nie pobrała dlatego o tym pisze a nwm jak to pobrac do ts4
@msciciel09
Sprobuj zmienic lokalizacje folderu instalacyjnego Steamu i pobierajac gre -oczywiscie ze Steamu - skieruj ją do tej nowej lokalzacji
https://help.steampowered.com/pl/faqs/view/4BD4-4528-6B2E-8327