Forum Discussion

kar_112's avatar
kar_112
Rising Rookie
23 days ago
Solved

Nie mogę nic zapisać w mojej bibiotece

Cześć kilka dni temu chciałam wrócić do grania po aktualizacjach,które naprawiły błędy ale okazało się,że tylko na nowych zapisach i chciałam przenieść moją rodzinę i ich dom na nowy zapis ale nie mogę tego zrobić bo pokazuje mi się taki komunikat mogę zapisać rodzinę i pokoje ale nie mogę zapisać żadnej parceli aktualnie nie mam żadnych modów są wyłączne 

• kar_112​ 

Problem z zapisywaniem domów do galerii może występować w następujących przypadkach:

1. Zepsutych modów w grze (patrz poradnik)
    2. Niewłaściwie użytych słów w opisie parceli, lub niewłaściwych/dużej ilości hasztagów.
    3. Słabym połączeniem internetowym. 
    4. Blokadą Galerii przez program antywirusowy.
    5. Problemem z grafiką (DirectX11).

Proponowane rozwiązania:

1. Jeżeli masz jakieś mody/CC w grze to wyjmij je wszystkie z gry (caly folder Mods) oraz usuń z niej plik localthumbcache.package, a następnie zastosuj wskazówki zawarte w poradniku. Ponadto, przed przesłaniem domu do Galerii, zaznacz w niej opcje zawartości zmodyfikowanej.
    2. Sprawdź opis pod zdjęciem, usuń wszelkie znaki specjalne i symbole z tytułu lub opisu swojej działki, oraz niedozwolone słowa.
    3. Sprawdź swoje połączenie internetowe.
    4. Upewnij się, że program antywirusowy lub zapora sieciowa nie blokuje gry i że Documents/Electronic Arts/The Sims 4, folder ten nie jest oznaczony jako „Tylko do odczytu”.
    5. W opcjach gry>Grafika spróbuj zaznaczyć pole „DirectX 9” (czasem to pomaga). Upewnij się, że je zaznaczyłaś (czyli włączyłaś) - zastosuj zmiany > zapisz grę według opcji "zapisz jako", a następnie uruchom ponownie grę.

4 Replies

• kar_112's avatar
    kar_112
    Rising Rookie
    22 days ago

Zrobiłam to i problem nadal jest próbowałam różnych sposobów nic nie pomaga 

• kar_112​ 

Problem z zapisywaniem domów do galerii może występować w następujących przypadkach:

1. Zepsutych modów w grze (patrz poradnik)
    2. Niewłaściwie użytych słów w opisie parceli, lub niewłaściwych/dużej ilości hasztagów.
    3. Słabym połączeniem internetowym. 
    4. Blokadą Galerii przez program antywirusowy.
    5. Problemem z grafiką (DirectX11).

Proponowane rozwiązania:

1. Jeżeli masz jakieś mody/CC w grze to wyjmij je wszystkie z gry (caly folder Mods) oraz usuń z niej plik localthumbcache.package, a następnie zastosuj wskazówki zawarte w poradniku. Ponadto, przed przesłaniem domu do Galerii, zaznacz w niej opcje zawartości zmodyfikowanej.
    2. Sprawdź opis pod zdjęciem, usuń wszelkie znaki specjalne i symbole z tytułu lub opisu swojej działki, oraz niedozwolone słowa.
    3. Sprawdź swoje połączenie internetowe.
    4. Upewnij się, że program antywirusowy lub zapora sieciowa nie blokuje gry i że Documents/Electronic Arts/The Sims 4, folder ten nie jest oznaczony jako „Tylko do odczytu”.
    5. W opcjach gry>Grafika spróbuj zaznaczyć pole „DirectX 9” (czasem to pomaga). Upewnij się, że je zaznaczyłaś (czyli włączyłaś) - zastosuj zmiany > zapisz grę według opcji "zapisz jako", a następnie uruchom ponownie grę.
  • kar_112's avatar
    kar_112
    Rising Rookie
    22 days ago

Udało się rozwiązać problem dziękuję za rady 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 11 minutes ago
7,642 Posts