Forum Discussion

orlikowska1997's avatar
4 years ago
Solved

Nie mogę włączyć Simsów 4

Nie mogę uruchomić Simsów 4! Mój komputer od bardzo długiego czasu, ma problemy z włączeniem Simsów. Polega on na tym że kiedy otwieram komputer i włączam Simsy, nic się nie dzieje! W nieskończoność ...
  • kreatora's avatar
    4 years ago

@orlikowska1997

1. Taki problem moze wystąpić u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg, Norton, Sophos. McAfee, Kaspersky czy innych podobnych. Antywirus blokuje plik uruchamiajacy gre,
    Poponownym zainstalowaniu gra dziala ale antywirus zrobi scan komputera i znow zablokuje ci gre,
    Jesli chcesz go testowo na razie tylko wylaczyc wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
    Jesli sie okaze ze odkrylas winowajce to albo odinstaluj ten program do zera wedlug instrukcji bo zwykle usun/dodaj w opcji Windowsa nie odinstaluj go kompletnie albo dodaj w nim dwa pliki gry - TS4.exe oraz TS4_x64.exe do wyjatkow
    2, Innym powodem moze byc problem z karta graficzna - ma klopoty z uciagnieciem gry i dlatego gry nie wlacza. Sprawdź czy masz aktualne sterowniki
    3, Nastepnym powodem moga byc nieaktualne mody

Latwo sprawdzic czy powodem jest stan twojego komputera, antywirus, czy blad gry
    Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    (Jesli opcja napraw nie bedzie dzialac - oznacza to ze gra jest zablokowana przez antywirusa)
    Nastepnie sprobuj wlaczyc gre - jesli gra sie właczy to znaczy ze blad tkwil w twoim starym folderze gry
    Jesli gra sie nie wlaczy powodow nalezy szukac w twoim komputerze.

Wykonaj to co wyzej i daj znac jak poszlo aby mozna bylo odkryc powod tego i wiedziec gdzie szukac aby ewentualnie to naprawić - albo grę albo twoj system

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 days ago