Forum Discussion

asiakempa's avatar
7 years ago
Solved

Nie moge ustawić koloru skóry w The Sims4.

NIE MOGE USTAWIĆ KOLORU SKÓRY W THE SIMS4. PROSZE O POMOC 🙂

• @asiakempa 

Twój problem jest znany, wielu graczy go miało i związany jest z nieaktualnymi modami. To one powodują, że nie możesz zmienić w CAS żadnego koloru skóry - także skórek EA.

Mam prośbę, najpierw zrób wszystko co napisałam powyżej, a dopiero potem napisz, czy błąd ustąpił.

Pozdrawiam. 🙂

8 Replies

• Witaj @asiakempa 

Pozwolisz, że zanim cokolwiek doradzę, proszę odpowiedz,  czy w grze masz jakieś mody ze skryptami (jakie?) oraz jakieś CC do CAS.

Pozdrawiam.

• Tak mam mody ze skryptami niestety niewiem jakie ale prosze o pomoc żaden sim nawet z gry nie ma skóry jaką bym chciał :c Dziękuję 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@asiakempa 

W tej chwili doradzam następujące kroki:

1. Z folderu gry znajdującego się w Moich Dokumentach  wyjmij na pulpit komputera:

a/  folder Mods 

b/ plik localthumbcache.package

3. Napraw grę na Origin klikając prawym przyciskiem myszki na okładkę gry > wybierz opcję "Napraw".

4. Wejdź do gry i sprawdź, czy błąd ustąpił (koniecznie daj znać, jak poszło 🙂 ).

Po ponownym włączeniu gry utworzy się nowy folder Mods wraz z zaktualizowanym plikiem Resource.

5. Zrób kopię gry stąd:  (Moje Dokumenty) C:\Users\Name\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 (wklej kopię folderu The Sims 4 na pulpit komputera).

Jeżeli błąd ustąpił to na razie nie wkładaj modów z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera, gdyż jakieś z nich na pewno są zepsute.

Jedyną metodą na sprawdzenie modów oraz/i CC jest wkładanie ich małymi partiami do gry (po kilka sztuk) i sprawdzanie w grze do momentu, aż znajdziesz winowajcę, który psuje grę.

Zapoznaj się z moim poradnikiem, pomoże on uporać się z zepsutymi modami.

Pozdrawiam. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@asiakempa 

Nie martw się, na pewno nie stracisz rozgrywki, ani zapisów gry. 🙂

Na razie jednak  wszystkie mody musisz usunąć z gry.

Jak wyżej napisałam, wyjmij cały folder Mods na pulpit komputera i wykonaj wszystkie czynności w moim powyższym poście.

Gdy sprawdzisz grę i nie będzie w niej błędów, wtedy wyjdź z niej bez zapisywania i zrób jej kopię na pulpicie komputera.

Dopiero po wykonaniu wszystkich czynności, małymi partiami - po kilka sztuk - sprawdzaj mody w grze, przenosząc je z folderu znajdującego się na pulpicie do nowo utworzonego folderu Mods.

Jako pierwsze, sprawdź wszystkie mody ze skryptami (UI Cheats Extension, MCC Commender i inne , które zmieniają rozgrywkę. Następnie skórki(skiny), rzęsy, włosy i inne obiekty z trybu CAS, a potem całą resztę.

Przeczytaj cały poradnik, pomoże ci posegregować mody, oraz CC i na przyszłość będziesz miała z nimi mniej problemów.

Daj znać, jak poszło, czy gra się naprawiła.

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@asiakempa 

Twój problem jest znany, wielu graczy go miało i związany jest z nieaktualnymi modami. To one powodują, że nie możesz zmienić w CAS żadnego koloru skóry - także skórek EA.

Mam prośbę, najpierw zrób wszystko co napisałam powyżej, a dopiero potem napisz, czy błąd ustąpił.

Pozdrawiam. 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 30 minutes ago