Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
9 years ago

Nie przychodzi ciężarna simka w THE SIMS 4 "Witaj w pracy".

Cześć.

Mam problem z dodatkiem "Witaj w pracy", a między innymi chodzi o karierę Doktora na 8 poziomie. Nie mogę dalej awansować, bo muszę przyjąć poród ale gdy wyskakuje mi w dziennym zadaniu "Przyjmij poród na stole operacyjnym" ciężarnej simki wcale nie ma na parceli.

Próbowałam już robić nowy zapis przez "zapisz jako..."
Nie jest to pierwszy raz gdy pojawia się taki błąd,

proszę o pomoc.

8 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    9 years ago

Wzywam Doktor @MondaiSG .... proszę o konsultację w sprawie naszej diagnozy :ealight_bulk:

Opisany przez Ciebie problem jest obecnie monitorowany przez naszą "Naczelną Izbę Lekarską" w studiu Maxis 🙂

Na chwilę obecną jednak mamy kilka szczepionek, które mogą rozwiązać ten błąd w grze:

• Jeśli używasz modów spróbuj je wyłączyć - instrukcja jak to zrobić - LINK

• W samej grze spróbuj poniższych obejść 🤞

• Wiek Simów spróbuj ustawić na Auto czyli normalny cykl po czym sprawdź na drugi dzień czy na dyżurce nie czeka na Ciebie pacjentka 😃

• Jako alternatywę możesz spróbować użycia  komendy testingcheats true  careers.promote doctor do czasu aż nasi koledzy sprawdzą co się dzieje w dodatku

Trzymam kciuki 🤞 i życzę sukcesów w specjalizacji lekarskiej!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Modów żadnych nie używam, wiek ustawiony na normalne starzenie.
    Niestety musiałam posłużyć się kodem.
    Mam nadzieję, że wkrótce będzie to "normalnie" działało.

Pozdrawiam.

• JulkaRRJ's avatar
    JulkaRRJ
    8 years ago

Miałam tak samo póki... nie zresetowali mi gry ☹️ 

• EA_Ataashi's avatar
    EA_Ataashi
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@MondaiSG 

Przykro mi, że akurat użycie kodu okazało się na razie jedynym rozwiązaniem problemu. Zobaczymy, co da się zrobić, aby całkowicie wyeliminować ten bug z gry. Dzięki za odpowiedź!

@JulkaRRJ jak to zresetowali Ci grę?

Czy mogłabyś wyjaśnić, co dokładnie się stało? Może uda mi się jakoś pomóc 🙂

• Meiren25's avatar
    Meiren25
    5 years ago

Cześć,

odświeżam temat, żeby nie tworzyć niepotrzebnie 2 wątków dotyczących tego samego 🙂

Pomimo zadania na przyjęcie porodu w karierze dekarskiej nie pojawia mi się ciężarna simka, stosowałam się do zaleceń, które były tutaj podawane i niestety nie pomogło. Tworzyłam nawet NPC w ciąży i jak na złość każda z nich "rodziła" w domu... I może ma to jakieś znaczenie (lub nie), ale np u mnie w dziennych zadaniach do wykonania nie mam nawet celu, żeby przyjąć poród - pojawiają się tylko wizyty domowe i pilne przyjęcie nieprzytomnego sima, ale zero słowa o odebraniu porodu - poziom kariery mam oczywiście odpowiedni i tam jest mowa o odebraniu porodu dla otrzymania awansu.

Czy ma ktoś może jakieś złote rady? 🙂

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Meiren25

Zresetuj folder gry. Nie obawiaj sie - nie stracisz ani sejfu ani biblioteki.
    Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Ten kompiter > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Wysuń cały folder The Sims 4 na pulpit i idź na Origin naprawic gre
    Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
    Włacz gre i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
    Zaczniij nowa gre byle jakim simem a po 5 minutach wyjdz z gry
    Usuń z nowo powstałego folderu nastepujące foldery Saves i Tray
    Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie
    Teraz włacz gre, wroc do swojego starego sejfu i sprawdź czy nadal masz ten błąd

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 13 hours ago
7,631 Posts