Forum Discussion

Amoluti's avatar
2 years ago

Nie wyświetlają mi się meble w grze

Ogólnie to jak weszłam w simsy to wszystko działa mam włączone mody i w ogóle, ale jakoś nie działają mi mody w sensie meble nie wiem czemu. Używam strony the sims resoucue (nie wiem jak się pisze) i patreon. Nie wiem co ma zrobić 😓 (mam Windows 11 jak coś) proszę czy ktoś mi pomoże? ☹️

5 Replies

• Hej @Amoluti 

Czy po pobraniu mebli z TSR rozpakowałaś pliki ZIP w folderze Mods?

Meble z Patreon najczęściej spakowane są programem WinRar i także trzeba je rozpakować.

• Amoluti's avatar
    Amoluti
    2 years ago

Hej @danuta720  nie wiem jak się to robi mogłabyś mi napisać krok po kroku? I tak dziękuję że odpisałaś🙂 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@Amoluti 

Pliki ZIP rozpakowujesz klikając na plik prawym klawiszem myszy i wybierasz ścieżkę docelową, czyli gdzie chcesz wypakować pliki package.

W tym przypadku będzie to Komputer>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>Mods.

Do rozpakowania plików RAR potrzebujesz programu WinRAR, który można pobrać w internecie, wpisując w Google hasło "WinRAR". Program ten ma 30-dniowy okres bezpłatny i w tym okresie można rozpakować za darmo wszystkie pliki RAR. Postępujesz tak samo, jak w przypadku plików ZIP - rozpakowane pliki package wypakowujesz do folderu Mods znajdującego się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4>Mods.

W poradniku "Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami" znajdziesz wskazówki oraz zdjęcia (patrz pkt. 10), jak powinno się wypakowywać zestawy CC, żeby potem nie mieć z nimi problemów w grze, oraz żeby mieć pod ręką dostęp do stron ich twórców:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

a także wiele innych porad.

Pamiętaj też, żeby w opcjach gry zaznaczyć opcje :

1. Włącz zawartość zmodyfikowaną i mody.

A w przypadku modyfikacji, czyli modów które zmieniają rozgrywkę:

2. Modyfikacje ze skryptami włączone.

Jeżeli nie zaznaczysz tych opcji i nie zapiszesz gry, to CC z folderu Mods (pliki package) nie pokażą się w grze.

Przeczytaj uważnie poradnik, gdyż każda aktualizacja gry psuje wszystkie mody i wiele obiektów CC z trybu kupna/budowy oraz z trybu CAS.

Pamiętaj też, że mody oraz obiekty CC wkładasz do gry na własną odpowiedzialność i w takim wypadku EA nie ponosi odpowiedzialności za zepsucie się gry

Pozdrawiam!

• Amoluti's avatar
    Amoluti
    2 years ago

Jeju dziekuje bardzo zrobię to co napisałaś i dam znać czy działa jeszcze raz dziękuję i też pozdrawiam❤️

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,151 PostsLatest Activity: 3 months ago