Forum Discussion
Witaj @Ewa091261
Jak sama wspomniałaś używałaś modów. Musisz wiedzieć, że studio nie analizuje, nie obsługuje ani nie wspiera bezpośrednio żadnej określonej modyfikacji. Używanie modyfikacji jest na własne ryzyko i wiązać się może z wieloma komplikacjami, w tym uszkodzeniem zapisów gry. W TYM wątku zajdziesz większość pomocnych kroków naprawczych, włącznie z resetem uszkodzonych zapisów. Pamiętaj zanim zaczniesz naprawę wykonaj kopię zapasową, aby nie utraci postępów.
Pozdrawiam.
- kreatora7 years agoHero (Retired)
@Ewa091261
PodpowiemWedlug mnie tak wstepnie - mnie masz za mało pamieci RAM udostepnionej grze, To ze masz jej 4GB nie oznacza ze gra ma te 4GB , sam Windows zabiera jej sporo, a kazdy program dzialajacy w tle tez ja konsumuje.
Jesli jednak podejrzewamy ze źródłem problemu są mody w takiej sytuacji postepuje się nastepujaco
1. Wysuwasz folder mods na pulpit
2. . Usuwasz z gry nastepujace foldery plus jeden plik Jesli usunelas mody ale nie usunęlas tych plikow to blad dalej moze tam byc
foldery:
cache
cachestr
onlinethumbnailcache
plik:
localthumbcache.package
Po właczeniu gra utworzy nowe te same foldery i plik ale juz nie zanieczyszczone pamięcia z ostatniej gry.
3. Reperujesz gre na Origin
4. Wlaczasz czysta gre bez modów tylko po to zeby stwierdzic czy błąd zniknąl. Wychodzisz z gry bez zapisu.
5. Tworzysz podfoldery w folderze mods na pulpicie wkladajac po 50 sztuk modow czy CC do kazdego . Wklejasz taki podfolder do nowego folderu mods utworzonego juz w grze i znow gre uruchamiasz. Jesli błędu nie ma wychodzisz z gry i pozostawiasz juz ten podfolder sprawdzony w nowym folderze mods. Przy jakims sprawdzanym podfolderze wyskoczy Ci ten blad znowu.Wychodzisz zawsze z gry koniecznie bez zapisu! Wtedy pozostawiasz ten folder w grze ale w nim tylko połowę modow, a druga połowe przerzucasz do nowego folderu poza grę. Jesli ta polowka ci nie zepsuje gry znow ja zostawiasz w folderze mods, I tak dzielisz na coraz mniejsze partie ten felerny folder az znajdziesz winnego iwywalisz go z gry na zawsze.
Zacznij od modów ze skryptami bo jest duza szansa ze tam jest ten winowajca
Inna sprawa, ze jesli instalowalas dodatek Psy i Koty to musisz juz mieć wlaczony system 64 bitowy po na 32 gra nie pojdzie.
Nie właczy sie tez jesli Twój kompter nie spełni podwyzszonych wymagan po tym dodatku. Dotyczy to szczegolnie karty graficznej. Gra juz nie bedzie chodzic na scalaku Intela!!!. Bedzie miala tez klopoty jesli sterowniki karty graficznej będą nieaktualne
Wymagania
The Sims 4: after Cats and Dogs Recommended Requirements
CPU: Intel Core i5-750 or AMD Athlon X4
RAM: 4 GB - lepiej 8 GB ale to juz moja uwaga
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 650 or better
SOUND CARD: Yes
FREE DISK SPACE: 10 GB
Dopiero jesli to co wyzej nie nie zmieni sytuacji , i od strony technicznej twoj komputer jest OK mozna myslec o resecie całej gry bo powodem mogą byc zbugowane sejfy , Czyli nalezy zmienic nazwe folderu gry dodając numerek na przyklad 1 a po wlaczeniu gra utworzy nowy dziewiczy folder gry.