Forum Discussion

qbeczek06's avatar
6 years ago
Solved

Niekończące ładowanie się rodziny - The Sims 4

Problem wygląda następująco - uruchamiając moje rodziny lub nimi podróżując pojawia się ekran ładowania, który wiesza się i ładowanie trwa bez końca. Jedyną opcją jest wtedy wyłączenie gry przez Menedżer Zadań w systemie. Co może być tego powodem? Czy jest to kolejne niedopatrzenie? Posiadam dosyć dużą kolekcję modów (niecałe 5 GB) jednak nie brakuje mi miejsca na dysku. Czy coś innego może być problemem? 

• @qbeczek06

Powodem mogą byc mody i CC ktore po aktualizacji gry juz nie są z nią kompatybilne. Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Oigin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił

Wiecej o modach i CC tutaj w tym poradniku
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @qbeczek06

Powodem mogą byc mody i CC ktore po aktualizacji gry juz nie są z nią kompatybilne. Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Oigin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił

Wiecej o modach i CC tutaj w tym poradniku
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA
  • Mam dokładnie ten sam problem, ale na konsoli Xbox. Przykładowo sim idzie do pracy i chce z niej wrócić, albo zaplanuj stroje i wracam z powrotem do gry. Ciągle wyskakuje niekończące się okno ładowania, a w momencie wyłączenia gry poprzednie akcje są niezapisane. Jak to naprawić? 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,556 Posts