Forum Discussion

BakusiowaP's avatar
5 years ago

Niewidoczna parcela

Mam problem z simsami. Mianowicie po wybudowaniu parceli wyszłam do menu głównego. (zapisałam parcelę 2razy raz z zapisu a drugi raz z zapisz i wyjdz do menu głównego). Stworzyłam następnie rodzinę. Którą chciałam wprowadzić do Newcrest. Po czym zobaczyłam, że dom na parceli zniknął. Nie było go także w mojej bibliotece jakbym go nie zapisała i nigdy nie istniał... (a zapisywałam 2 razy). Ktoś wie jak to naprawić? Robiłam ten dom 3dni ☹️

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @BakusiowaP

Wejdź do gry, kliknij na te niby pustą parcelę i sprawdź, czy dom sie nie pokaze., Gdy zapisujesz grę z placu budowy na mapie nie bedzie domu widać. Gdy zapiszesz gre z widoku miasta (opcja "zarzadzanie światami") - dom bedzie widoczny.
    W bibliotece wlacz po lewej stronie opcje "pokaz obiekty zmodyfikowane" i sprawdź czy dom sie nagle tam nie pojawi

Nie jestem pracownikiem EA
  • Niestety nie wyszło.. Postanowiłam na tej samej parceli odbudować dom ten sam który budowałam. Sytuacja się powtórzyła.. Totalnie nie wiem co robić. Zrobiłam to co mi zaproponowałeś i nic nie ma.. Jestem zirytowana ponieważ moja praca dwukrotnie poszła na marne.. Jakieś inne pomysły?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @BakusiowaP

1. Jesli twoj jkomputer ro Mac: Otwórz Origin
    Na gorze strony po lewej kliknij napis Origin i weidz w Ustawienia Aplikacji
    W dziale Aktualizacje Aplikacji wylacz opcje "Weź udział w prezentacjach technicznych Origin

2. Jesli masz jakikolwiek progam antywirusowy (Avast.AVG,Sophos) wylacz go kompletnie albo odinstaluj (lepsza opcja) Na dziś kazdy z tych programów blokuje wybiorczo pliki i foldery grzy.
    Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin /Moja biblioteka Gier - prawym myszy na okladke The Sims4 - opcja "napraw"

3.Powodem tego wszystkiego moga takze być nieaktualne i niekompatybilne z najnowasza wersje gry starsze mody i CC
    Jesli masz jakiekowlwiek mody czy CC przenieś/wysuń myszką folder mods na pulpit. z folderu gry.
    Z folderu gry usun do kosza plik localthumbcachepackage oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie
    Nastepnie napraw gre na Origin jak opisano wyzej.

Po tym wszystkim wejdz na tą parcele - postaw tam testowo cztery sciany nawet nie pomalowane. Zapisz parcele do biblioteki i zapisz grę.i idz do Menu gry,
    Sorawdz czy ta parcela z czterema scianami zapisala ci sie do biblioteki
    Wejdz znowu w ten sejf i sprawdz czy na tej parceli pozostaly te cztery sciany.
    Jesli nie pomoglo to zacznij testowo nową grę znow wejdx na tę samą parcele postaw czery sciany i sprawdz czy ten bug wystepuje i w nowym sejfie.
  • przez ten cały czas nawet odinstalowalam gre i nadal nic.. Co ja mam robić? Pomocy :<<<

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,370 PostsLatest Activity: 5 hours ago