Forum Discussion

lolipopp05's avatar
5 years ago

Nieznane pliki w folderze The Sims 4

Hej mam poważny problem!

Od ostatniej aktualizacji minęło już trochę czasu ale pisze o tym dopiero teraz. A wiec w folderze The Sims 4 pojawiły mi się inne nieznane foldery oraz pliki (zdjęcie) które psują mi grę. Resetują ja od nowa, na starcie pojawia się samouczek nie mam swoich save’ów ani galerii. Próbowałam je usunąć ale za każdym uruchomieniem gry wracają i zabawa zaczyna się od nowa. NIE GRAM Z MODAMI wiec nie ma to nic wspólnego z tym. Bardzo dziękuje za wszelka pomoc naprawdę! 
Pozdrowionka <3

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @lolipopp05

Wszystkie pliki i foldery widoczne na zdjeciu są takie jakie powinny być. EA troche pozmieniała zawartość tego folderu.
    To ze gra jak to nazywasz "resetuje sie" nie ma z tym nic wspólnego.
    To twoj komputer przenosi arbitralnie twój folder gry w chmurę za kazdym razem - albo przenosi go na OneDrive jesli jestes na PC z Wndowsem albo na Icloud jesli jestes na Macu i gdy wlączasz gre ta generuje cały folder gry na nowo i nie ma tam twojej zapisanej gry
    Za kazdym razem wiec jakby zaczynasz gre po raz pierwszy w życiu w nowym folderze gry - stad samouczek.
    Problem z tym ze o ile na Icloud nna Macu taki folder znaleźć łatwo to na One Drive jest gorzej bo komputer czesto lokuje taki przeniesiony folder w opcji "ukryte"
    Wylącz uslugę One Drive kompletnie
    https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9c38-6efb09f944b0?ui=en-US&rs=en-US&ad=US
    Na Macu jest trudniej
    https://bluebellflora.com/2017/02/06/sims-3-and-sims-4-not-loading-save-games/

Nie jestem pracownikiem EA
  • Dzięki za odpowiedz

Wczesniej miałam wgranego mc command center a po aktualizacji nie działa. Pobierałam nowe wersje i nic nawet pobrałam inne mody do rozgrywki i żaden nie działa... mam włączona zawartość zmodyfikowana. Wiesz o co może chodzić i jak to zmienić?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@lolipopp05

Jesli folder gry ci juz nie znika a w folderze mods widzisz mody  to masz  program Avasti albo AVG - kazdy z nich od pewnego czasu blokuje losowo pliki i foldery z grze i Origin,
    U ciebie zablokowal wygenerowanie sie poprawnej wersji folderu GameVersion i masz tam stary numer wersji, gry inny niz z numer wersji gry jaki mozesz widziec gdy otworzysz gre. To blokuje wlączenie "modów w grze" w opcjach gry, Mimo ze to wlaczysz - to natychmiast wraca pozycji startowej czyli "mody wyłlaczone"
    Ten program antywirusowy moze tez zablokowac sam folder gry nastepnym razem i wcale gry nie właczysz po nastepnej aktualizacji.
    Odinstaluj ten program antywirusowy do zera.
    Windows Devender dostatecznie chroni twoj komputer.
    Z folderu gry wywal ten zepsuty folder GameVersion i napraw grę na Origin.
    Origin / Moja bibblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw. Odczekaj az Origin naprari wszystkie dodatki jakie posiadasz a nie tylko gre podstawową.
    Teraz po odinstalowaniu antywrusa, naprawie gry na Orign i ponownym właczeniu w opcjach gry modów powinny ci sie pokazać w grze o ile sa aktualne a przynajmniej ten MCC mod ktory powinien byc aktualny jesli to wersja 7.4-0
    Wiecej o niebezpieczenstwach związanych z nieaktualnymi modami tutaj
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

olderu u

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 10 hours ago
7,582 Posts