Forum Discussion
7 Replies
- danuta7201 year agoHero+
Hej @anastazja0919
Jeżeli masz w grze jakieś mody/CC, to być może któryś z nich jest zepsuty i blokuje dostęp do tej funkcji w grze.
W takiej sytuacji przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj jego wskazówki.
- anastazja09191 year agoRising Rookie
Tak jak napisałam, problem wystąpił po ostatniej aktualizacji, więc nie sądzę, aby była to wina modyfikacji. Nigdy wcześniej nie miało to miejsca.
Ja mam również ten sam problem na konsoli Ps 5
Dodam jeszcze, że dzieje się tak tylko z przejścia z grupy wiekowej nastolatków w młodych dorosłych. U niemowląt, małych dzieci i dzieci wszystko jest w porządku i problem nie występuje. Specjalnie przed paroma chwilami to sprawdziłam.
Doradzam jednak, żebyś sprawdziła swoje mody/CC.
Również przed chwilą sprawdziłam tę opcję w grze i u mnie nie ma problemu ze zmianą grupy wiekowej u nastolatka.
Pojawił się również taki komunikat:
A jak wytłumaczyć fakt, że gracz wyżej ma również ten sam błąd na konsoli, a tam modów nie ma?
Konsola działa inaczej niż gra na PC. To dwie różne gry, więc nie sugerowałabym się grą na konsoli.
Jeżeli u mnie w grze nie ma problemu, a gram na PC, to prawdopodobnie w twojej grze znajduje się jakiś błąd spowodowany zepsutymi modami.1. Na początek wyjmij z gry cały folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem!), następnie usuń te pliki:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
- lastException .txt,
- LastUIException.txt
- LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.2. Napraw grę w aplikacji EA.
3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.Jeżeli w twojej grze wiek nastolatka po zdmuchnięciu świeczek zmieni się tak jak u mnie i pojawi się okienko z wyborem nowych cech, to będzie oznaczało, że w twoim folderze Mods znajdują się nieaktualne mody.