Forum Discussion

tabalusiaaa's avatar
tabalusiaaa
New Novice
18 hours ago

podróże/zmiana lokalizacji

Podczas podróży nie mogę wybrać więcej niż jednego sima (mieszkają razem). Chcę jechać na urlop, zabrać męża i psa. Nie mogę wybrać obu. To samo dotyczy ogólnych podróży między parcelami. Help

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 hours ago

Hej tabalusiaaa​ 

Mąż i pies powinni zdecydowanie móc podróżować razem z aktywną Simką😊. Na zrzucie widać, że gra błędnie traktuje wybór drugiego członka grupy jako przekroczenie limitu. Znalazłem podobne zgłoszenia na naszym angielskim forum.

Na początek wykonaj proszę następujące kroki:

1. Zapisz grę, całkowicie ją zamknij i uruchom ponownie — w niektórych przypadkach problem ustępował po restarcie.
    2. Jeżeli korzystasz z modów lub CC, przenieś folder Mods na pulpit i usuń plik:
      Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\localthumbcache.package
    3. Uruchom grę bez modów i sprawdź problem ponownie.
    4. Napraw pliki gry w EA app lub zweryfikuj ich spójność na Steam.
    5. Sprawdź, czy sytuacja powtarza się również w nowym zapisie.

Dla zwykłych podróży możesz też spróbować obejścia: naciśnij M, wybierz parcelę bezpośrednio z mapy i sprawdź, czy gra pozwoli wysłać całe gospodarstwo domowe. To obejście może jednak nie działać przy rezerwacji urlopu.

Jeśli problem pozostanie, napisz proszę, na jakiej platformie grasz, podaj numer wersji gry oraz potwierdź, czy występuje również bez folderu Mods.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 59 minutes ago
7,850 Posts