[pomoc] mody
Sprawa wygląda tak: pobieram domy z tsr i zazwyczaj robiłam tak, ze wypakowywałam plik i to co wypakowałem wrzucałam do folderu z modami i wszystko działało - pokazywało się w zawartości zmodyfikowanej, było w grze. Po moim ostatnim formacie komputera musiałam je zainstalować i teraz gdy pobieram mody które muszę wypakować i wrzucam je do folderu gra ich w ogóle nie czyta, a gdy wrzucam zapakowany plik gra czyta to jako modyfikacje ze skryptem i dalej tego nie ma w grze. Simsy mam na originie, mam włączone modyfikacje i wszystko, wiec w czym może być problem? Wspomnę ze te mody, które pobierają się odrazu i nie trzeba ich wypakowywać są odrazu w grze (np ubrania pojedyncze)
Witaj @hejtotylkoja
Ostatnio jest trochę zmian na TSR, niektóre zakładki zostały zmodernizowane.
Gdy pobierasz dom z TSR, który zawiera obiekty CC, to osobno musisz pobrać pliki domu i rozpakować je w folderze Tray, a potem pobrać z listy CC - zakładka Required (pod ostatnim zdjęciem domu - wszystkie obiekty oraz zestawy i włożyć je do folderu Mods.
Uwaga:
W zakładce Required , na liście CC mogą znajdować się równo pojedyncze pliki, jak i całe zestawy mebli, czy obiektów dekoracyjnych. Te ostatnie najpierw trzeba rozpakować.
1. Pojedyncze obiekty CC (meble, dekoracje, itp.) nie są spakowane i wystarczy pliki z końcówką .package bezpośrednio przenieść do folderu Mods, natomiast podane zestawy CC na liście Required należy najpierw rozpakować (są spakowane ZIP-em) - i dopiero potem wszystkie pliki z końcówką .package przenieść do folderu Mods.
Jeżeli nie posiadasz konta VIP to musisz kliknąć na każdy podany liście zestaw/obiekt CC i poczekać, aż zostaniesz przekierowana na stronę twórcy, skąd pobierasz obiekt/zestaw CC.
Osobno też pobierasz pliki domu.
2. Jeżeli posiadasz konto VIP to wystarczy kliknąć na button z napisem download i wtedy pokaże Ci się okno, w którym pobierasz wszystkie pliki. Wtedy też pobierasz równocześnie pliki domu, oraz wszystkie zestawy/obiekty CC.
Z tej listy musisz najpierw wyodrębnić pliki domu i przenieść je do folderu Tray.
Resztę - pojedyncze obiekty CC nie są spakowane i jak wyżej napisałam wystarczy je przenieść do folderu Mods. Natomiast zestawy mebli CC trzeba najpierw rozpakować.
------------------------------------------------------------------------------------------
Przy okazji, ubrania to inna sprawa, wystarczy na głównej stronie TSR, lub w downloadzie kliknąć na napis "download" i już pobierasz je do gry, gdyż nie zawierają dodatkowej listy wymaganych CC - zawsze są to pojedyncze, nie spakowane ZIP-em pliki.
Pozdrawiam.