Forum Discussion

832148's avatar
4 years ago
Solved

Pomocy. Zepsucie gry po wykupieniu

Witam,  od momentu zakupienia gry na steam, kompletnie się zepsuła. Galeria nie działa, pokazują się jedynie czerwone krzyżyki. Wpisywanie kodów pod Ctrl+Shift+C wyskakuje powiadomienie "nie można ...
  • kreatora's avatar
    4 years ago
    @832148

To nie blad gry, to twoj program antywirusowy blokuje ci pliki gry. Prawdodopodobnie w twoim wypadku Avast , bo te czerwone krzyzyki w Galerii najcześciej są jego dzielem,

Jesli masz program antywirusowy z netu (Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny) wylacz go albo odinstaluj. Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę, co myślę ci się zdarzyło po aktualizacji. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
    Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
    Jesli chcesz testowo wylaczyc taki program wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
    Po odinstalowaniu, czy wyłączeniu antwirusa, napraw gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.
    Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 9 hours ago
7,586 Posts