Poważny problem z wampirami
Hejka po ostatniej aktualizacji i zainstalowaniu dodatku CO NOC włamują mi się wampiry do domu, gra się zacina, nie da się zapisać nawet po wyjściu wampira z tego domu. Nie sądzę, żeby to była wina modów, bo wszystkie mam zaktualizowane a te które jeszcze nie mają aktualizacji wywaliłam, dodatkowo BetterException nic nie wykrywa XD Też tak macie czy tylko moja gra jest nawiedzona? XDDD Nie wiem już co robić
Myślę, że w grze nadal masz jakieś nieaktualne mody. BetterException nie jest w 100% skuteczny, o czym informuje Twisted Mexi w swoim filmie.
Jedynym sprawdzonym rozwiązaniem wykrycia zepsutych modów jest ich ręczne sprawdzenie według metody 50:50, w tym celu zapoznaj się z poradnikiem:
Dodatkowo, jeżeli masz w grze mod MC Command Center, to jego poprzednia aktualizacja (wydana po najnowszej aktualizacji gry) zawierała błędy i Deaderpool wczoraj wydal w tej sprawie oświadczenie oraz aktualną poprawkę tego moda o numerze 2023.1.3 .
Również: Sprawdź, czy na drzwiach wejściowych zaznaczyłaś opcję zakaz wstępu dla wampirów (nie wpuszczaj wampirów).