Problem z adopcją psa lub kota xD
Dziś kupiłam i zainstalowałam nowy dodatek "Psy i koty" Jak wybrałam przez telefon adopcję kociaka to przyszedł ten z agencji.. Kociak się pojawił i po chwili znikł. Naprawiałem grę i usuwałem niepotrzebne pliki z folderów ale nic nie dało.. Mam tylko jeden mod "no mosaic" ale myślę że chyba nie ma na to wypływu.. Musiałam następnym razem i niestety dodać go przez kod..
Hej GQFK7GX
Gratulacje z okazji nowego dodatku Psy i koty! Skoro naprawa gry została już zrobiona, warto przyjrzeć się dwóm najbardziej prawdopodobnym przyczynom:
Nawet pojedynczy mod potrafi po instalacji nowego rozszerzenia wywołać błąd w tle. Przy interakcjach ze zwierzakami nieaktualna wersja może spowodować tzw. reset Sima lub obiektu, co natychmiast anuluje wydarzenie adopcji i usuwa zwierzaka z parceli.
- Wyjmij na próbę mod z folderu Mods (możesz przenieść go tymczasowo na pulpit).
- Usuń plik localthumbcache.package z lokalizacji: Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4.
- Uruchom grę na nowo i przetestuj adopcję.
Pracownik agencji adopcyjnej potrzebuje sporej, wolnej przestrzeni, aby postawić transporterek i wypuścić kociaka:- Upewnij się, że drzwi wejściowe i furtki nie są zablokowane ani zamknięte dla obcych.
- Jeśli przedpokój jest ciasny lub zastawiony meblami, pracownik może nie mieć miejsca na dokończenie interakcji. Warto przetestować adopcję na zewnątrz domu (np. w ogrodzie) lub w większym pomieszczeniu.
Najlepiej zrobić krótki test bez moda na zupełnie nowym, czystym zapisie (Nowa gra), żeby upewnić się, jak zachowa się agencja adopcyjna. Daj znać, jak poszły próby po wyjęciu moda!