Forum Discussion

starlostt's avatar
starlostt
Rising Newcomer
4 days ago

Problem z czasem

Od jakiegoś czasu w mojej rozgrywce występuje błąd z czasem. Ciężko mi nawet określić co sie dzieję - godzina nie pokrywa się z faktycznym stanem gry np. powiadomienie o szkole dostaje dopiero o godzinie 9 a nie 7, po czym po przejściu na inną parcelę czas wraca do 7. Tak samo w nocy, simowie potrafią spać do 12, po czym okazuje sie że jest dopiero 6. 

Czy ktoś miał podobny problem i jakoś rozwiązał? Czy to bug? Używam modów ale sprawdzałam już wszystko. 

3 Replies

• Hej starlostt​  

Jeżeli używałaś MCCC i ustawiałaś nim czas w grze to mógł wystąpić jakiś błąd. Ponadto myślę, że nadal masz w grze zepsute mody, dlatego wyjmij z gry folder Mods, napraw grę w aplikacji EA  i zastosuj wskazówki z tego poradnika.

Daj znać jak poszło.

• starlostt's avatar
    starlostt
    Rising Newcomer
    3 days ago

Hej! Nie używałam MCCC, błąd pojawił się po ostatniej aktualizacji a przynajmniej wtedy zauważyłam go na tyle, że zaczął mi przeszkadzać w graniu. Co do modów i naprawy gry wszystko juz zrobiłam, naprawiałam, zaktualizowałam mody i sprawdziłam te które mogłyby to powodować, jednak dalej występuje ten problem.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej starlostt​ 

Dzięki za doprecyzowanie. Skoro nie korzystałaś z MCCC, a mody zostały już sprawdzone i naprawa gry niczego nie zmieniła, nie ma sensu powtarzać tych kroków.

Chciałabym sprawdzić, czy problem jest związany z tym konkretnym zapisem. Utwórz proszę nową, testową rozgrywkę bez folderu Mods i pograj przez kilka simowych dni, najlepiej również przechodząc między parcelami.

Daj znać, czy również tam zegar zaczyna się rozjeżdżać i cofa się po zmianie parceli. To pozwoli nam zawęzić problem.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 day ago
7,896 Posts