Problem z dyskami
Hej! Mam problem z ts4. Na originie i ogolnie mam je zainstalowane na dysku D, po aktualizacji jak wlaczylem simsy to nagle pokazal mi sie samouczek i tylko nowa gra, okazalo sie ze utworzyly mi sie “nowe” simsy na dysku C, lecz na originie pokazuje ze jest wszystko na D, naprawa przez origin nic nie dala, nie umiem przeniesc tych z C do D. Mam tylko MComanda (na tym dysku D). Proszę o pomoc!!!
@ZalewBarto
Skoro to teraz działa to w czym masz problem?
Oba foldery inastalacyjny The Sims4 masz na dyzku D i folder gry biezacej masz na Dysku D . Tyle ze w innych llokalizacjach.
Powtorze - gra MUSI miec dwa osobne foldery jeden w Dolumentach i ten folder bedzie zawieral twoje zapisy - podfolder Saves , biblioteke - podfolder Tray i podfolder na screeny z gry. oraz inne pliki konfiguracyjne odpowiedzialne za polaczenie gry z Galeria miedzy innymi z twoim kontem.
Drugi folder instalacyjne ktory zawiera twoje pobrane gry, spis kart graficznych ktorych gra uzywa oraz setup gry musi istniec osobno. Bo setup gry ma "wdrukowane" i tego nie zmienisz ze jak w to klikniejsz przyciskiem Graj - bo dokladnie naprawdę w to klikasz kiedy uruchamiasz gre, to natychmiast szuka folderu Dokumenty a w nim drugiego folderu The sims 4 . Nie szuka foderu saves, twojej biblioteki ani nic innego - dopiero jak znajdzie ten drugi folder to go otworzy i zacznie wgrywac sejfy. Folderu saves jesli nie bedzie sie znajdowal w tym innym, drugim folderze The Sims4 nawet nie zauwazy, bo w pierwszej kolejnosci jast nastawiony na szukanie DRUGIEGO folderu The Sims4 w Dokumentach, a dopiero potem folderami ktire sie w nim znajdujaJesli jednak chcesz zmenic lokalizacje folderu instalacyjnego to nie mozesz go przenosić. Musisz odinnstalowac cała gre i podczas instalacji ponownej gry wybrac mu inna lokalizacje niz domyslną.