Forum Discussion

ZalewBarto's avatar
5 years ago
Solved

Problem z dyskami

Hej! Mam problem z ts4. Na originie i ogolnie mam je zainstalowane na dysku D, po aktualizacji jak wlaczylem simsy to nagle pokazal mi sie samouczek i tylko nowa gra, okazalo sie ze utworzyly mi sie ...
  • kreatora's avatar
    kreatora
    5 years ago

@ZalewBarto

Skoro to teraz działa to w czym masz problem?
    Oba foldery inastalacyjny The Sims4 masz na dyzku D i folder gry biezacej masz na Dysku D . Tyle ze w innych llokalizacjach.
    Powtorze - gra MUSI miec dwa osobne foldery jeden w Dolumentach i ten folder bedzie zawieral twoje zapisy - podfolder Saves , biblioteke - podfolder Tray i podfolder na screeny z gry. oraz inne pliki konfiguracyjne odpowiedzialne za polaczenie gry z Galeria miedzy innymi z twoim kontem.
    Drugi folder instalacyjne ktory zawiera twoje pobrane gry, spis kart graficznych ktorych gra uzywa oraz setup gry musi istniec osobno. Bo setup gry ma "wdrukowane" i tego nie zmienisz ze jak w to klikniejsz przyciskiem Graj - bo dokladnie naprawdę w to klikasz kiedy uruchamiasz gre, to natychmiast szuka folderu Dokumenty a w nim drugiego folderu The sims 4 . Nie szuka foderu saves, twojej biblioteki ani nic innego - dopiero jak znajdzie ten drugi folder to go otworzy i zacznie wgrywac sejfy. Folderu saves jesli nie bedzie sie znajdowal w tym innym, drugim folderze The Sims4 nawet nie zauwazy, bo w pierwszej kolejnosci jast nastawiony na szukanie DRUGIEGO folderu The Sims4 w Dokumentach, a dopiero potem folderami ktire sie w nim znajduja

Jesli jednak chcesz zmenic lokalizacje folderu instalacyjnego to nie mozesz go przenosić. Musisz odinnstalowac cała gre i podczas instalacji ponownej gry wybrac mu inna lokalizacje niz domyslną.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,190 PostsLatest Activity: 9 hours ago