1 year ago
Problem z folderem
Mam problem z plikiem gry, a mianowicie nie mam w nim pliku do którego mogę wkładać mody. Próby reinstalowania gry, tworzenia folderu oraz wkładania modów do pliku bin nic nie dawały. Brakuje mi już ...
Hej @Rafterpl098
Plik Bin znajduje się w folderze instalacyjnym gry - nie wolno ruszać tego folderu, gdyż możesz sobie zepsuć grę.
Po zainstalowaniu gry najpierw musisz do niej wejść, pobrać Sima z CAS, oraz umieścić go w jakimś domu, a następnie zapisać grę według opcji "Zapisz jako" i wyjść z niej.
Dopiero wtedy w Katalogu Dokumenty utworzy się folder Electronic Arts, a w nim folder rozgrywki o nazwie The Sims 4. W tym ostatnim folderze znajdziesz folder Mods i tylko w nim umieszczasz swoje mody.
Przy okazji polecam zapoznanie się z poradnikiem, który pomoże ustrzec się przed zepsutymi modami w grze oraz ułatwi usuwanie ich z gry.
Pozdrawiam
W tym folderze nie ma folderu "mods", a przynajmniej mnie on się nie pobiera. Jedyne foldery jakie mam to Installer, Data, Delta, Game i Support. Poza tym już jestem po odpaleniu gry i utworzeniu postaci, a w folderze Electronic Arts nie ma folderu TS 4, jest on tylko w folderze EA Games
Te wszystkie foldery, które wymieniłaś znajdują się w folderze instalacyjnym gry. I ten folder znajduje się w systemie instalacyjnym komputera, najczęściej na dysku C - jego ścieżka docelowa "C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4". Nie radzę tam grzebać!
Folder Electronic Arts, o którym piszesz, znajduje się także w plikach instalacyjnych gry w Programie Files: C:\Program Files\Electronic Arts - i także nie radzę w nim grzebać.
Natomiast folder rozgrywki znajduje się w Katalogu Dokumenty > znajdziesz go klikając na folder z napisem "Eksplorator plików" (na pulpicie komputera, często jest przypięty do jego paska narzędziowego - dolny pasek pulpitu komputera). Ścieżka docelowa tego katalogu: C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4