Problem z galerią + zapisem rozgrywki + kod błędu 22
Hejka, czy ktokolwiek z Was również ma problem z galerią + zapisem rozgrywki? Wiem, że po aktualizacji pojawiły się kolejne błędy, o których wspominali gracze, ale te które wyświetlają się mnie są chyba mniej "popularne" ^^. Mam problem z galerią, wszystkie udostępnione projekty, czy to przeze mnie czy innych graczy, mają wielkie krzyżyki (nie pokazują się ani simowie, ani budynki i nie mogę ich pobrać). Gdy klikam nową grę, tworzę sima, a następnie klikam "ptaszka" by zacząć rozgrywkę, ikonka ta staje się szara, nic się nie zapisuje, a rozgrywka się nie ładuje. Jedyne co mogę kliknąć to esc na klawiaturze, by wyjść z CAS. Gdy włączyłam jakiegoś starszego save'a to po kilkugodzinnej rozgrywce, gdy chciałam ją zapisać, wyskoczył kod błędu 22.
Od razu dodam, że tworzyłam nowy folder gry i klikałam przycisk "Napraw grę" w EA App - nie pomogło oraz to nie wina żadnych modów (sprawdzałam).
+ w folderze tray oraz saves nie ma żadnych plików, są one po prostu puste.
Dodatkowa informacja: grę zaktualizowałam dopiero kilka dni po wyjściu aktualizacji i kupiłam sporo dodatków, które pobrały się od razu po niej. Potem weszłam do gry i pojawiły się te wszystkie błędy. Gdy grałam kilka dni przed aktualizacją, nie miałam żadnego takiego błędu i gra działała bez zarzutów.
PS wybaczcie za jakość tych zdjęć ^^
Hej Oliwia1234560
Wygląda na to, że problem związany jest z twoim programem antywirusowym. Ten problem został poruszony w angielskiej części forum EA, w tym temacie.
Aby rozwiązać ten problem, musisz dodać następujące pliki jako wyjątek do programu antywirusowego (więcej informacji na ten temat znajdziesz w instrukcji konkretnego programu).
- C:\Pliki programów\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EADesktop.exe
- C:\Pliki programów\EA Games\The Sims 4\Gra\Bin\TS4_x64.exe
- Dla DX9: C:\Pliki programów\EA Games\The Sims 4\Gra\Bin\ TS4_DX9_x64.exe
Ścieżki mogą się różnić w zależności od instalacji gry.
Poradnik: Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych