Forum Discussion

panterplayer033's avatar
7 years ago
Solved

Problem z galerią społeczności

Dzień dobry mam taki problem jak wchodzę w galerii społeczność to wyskakują mi takie rzeczy jak na zdj, a jak w nie kliknę to ,,Nie udało się odnaleźć tego obiektu''

• danuta720's avatar
    danuta720
    7 years ago

@panterplayer033

Przypuszczam, że przed ponowną instalacją gry nie czyściłaś komputera z resztek poprzedniej i dlatego teraz tak to wygląda.

Generalnie, po każdym odinstalowaniu jakiegoś programu z komputera trzeba go przeczyścić, następnie zresetować(to ważne),żeby pozbyć się resztek plików, które zawsze zostają w systemie komputera.

Myślę, że teraz jedyna rada:

1. Odinstaluj grę (zanim ja odinstalujesz, przenieś jej folder z Moich Dokumentów na pulpit komputera)

2. Odinstaluj Origin.

3. Przeczyść komputer programem CCleaner, instrukcja tu: https://help.ea.com/pl/help/pc/how-to-use-ccleaner-to-fix-pc-issues/

Program CCleaner pobierz tu: https://www.ccleaner.com/ccleaner

4. Zresetuj komputer.

5. Pobierz i zainstaluj Origin: https://www.origin.com/pol/en-us/store/download

6. Zainstaluj grę i jej aktualizacje.

7. Wejdź do niej, do jakiegoś otoczenia i  dopiero wtedy sprawdź Galerię.

8.  Gdy gra będzie dobra to pograj trochę, zapisz ją, wyjdź z niej, zrób sobie jej kopię, a następnie możesz zamienić stary folder saves z nowym.

I wtedy jeszcze raz sprawdź Galerię.

Na razie nie dodawaj żadnych modów, ani CC do gry. Poczytaj  poradnik, który wkleiłam ci wyżej.

13 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Dziękuję @kreatora za pomoc 🙂, może nie wie, że włączenie programu CCleaner oznacza, że wszystkie cookies (ciasteczka) także zostaną usunięte w przeglądarkach.  Przy okazji dodam, że używam przeglądarki Mozilla Firefox .  W grze natomiast nie ma żadnego znaczenia, z jakiej korzystamy przeglądarki, gdyż po jej włączeniu - Origin przejmuje tę rolę. Tak, czy inaczej nigdy Galeria mi się nie zepsuła, ani nie zawiesiła. Nie miałam też nigdy problemów z przeglądem Galerii, długim wczytywaniem, etc....

Poradę z tzw. "resetem" folderu gry także już doradziłam. "Reset" folderu gry to nic innego, jak dopisanie do starego folderu gry jakiejś nazwy, następnie włączenie gry i wygenerowanie w ten sposób całkiem nowego folderu - tzw. czystej gry. Natomiast  zainstalowanie gry na resztkach starych plików, zanim przeczyścimy komputer,  gwarantuje miedzy innymi właśnie takim skutkiem, jak zepsuta Galeria.

Jestem zmartwiona, bo  skoro tak doświadczona doradczyni,  jak @kreatora, nie  zapoznała się dokładnie z moimi wcześniejszymi poradami i odpowiedziami na nie @panterplayer033 , to może i @panterplayer033 je przeoczyła.

Generalnie, wszystko co można zrobić z grą, by przywrócić jej dobry stan, zostało już przeze mnie napisane.

Doprawdy nie wiem co w tej sytuacji mogłabym jeszcze dodać.

Pozdrawiam obie panie.

• Naprawdę dziękuję. Bardzo się cieszę że, znów mam galerię społeczności. 🙂 Pomogło mi odinstalowanie gry, niestety żadne bawienie się w folderach i nie odinstalowywanie gry nie zadziałało no ale cóż przynajmniej mam galerię i chwilowy brak dodatków ( pobierają się)

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Dziękuję @panterplayer033  🙂

Bardzo się cieszę, że pomogło.😃

Życzę Ci udanej zabawy w grze i Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku!🥳

Przy okazji dla wszystkich graczy, ważna informacja:

Gry The Sims 4 nie odinstalujemy w Panelu Sterowania (dodaj /usuń programy), gdyż została ona stworzona w wersji cyfrowej, zatem połączona jest ściśle z platformą Origin. W Panelu Sterowania  widoczny jest cały Origin, natomiast na dysku C, D lub innym - w Plikach programu (x86) znajdują dwa foldery tej platformy: 

- Origin - konto Origin

-Origin Games - gra The Sims 4 i inne gry z Origin.

Dlatego grę można odinstalować tylko na swoim koncie Origin. Natomiast, gdy odinstalujemy tylko samo konto Origin, gra nadal będzie zainstalowana. Możliwe jej uruchomienie nastąpi jednak dopiero po ponownym zainstalowaniu aplikacji Origin.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,474 PostsLatest Activity: 2 hours ago