Nieznane błędy gry
Mam duży problem z The sims 4. Po aktualizacji miałam błąd który wymagał wyjęciu wszystkich modow z folderu mods i dawania ich tam po kawałku aż błąd zniknie. Zrobiłam to (już kiedyś też to robiłam i wszystko działało). Gdy skończyłam, błąd który wcześniej miałam zniknął, ale pojawił się inny. Część modów nie działa - simy nie mają skinów i ubrań nawet jeśli są one w cas. Niektórych modów (np. Piegi czy inne detale) nie ma w ogóle grze, chociaż ich nie usuwałam. Modyfikacje wszystkie są włączone, próbowałam je wyłączać i włączać ale co najdziwniejsze, gdy modyfikacje były wyłączone dalej pokazywały się w grze. Oprócz tego utworzyło mi się dużo plików wskazujących na błąd gry (chyba SYB czy jakoś tak) ale już je usunęłam, a pliki avatarche.package i accountData.package były nieaktywne. Próbowałem je usuwać aby gra utworzyła je na nowo, ale nawet kiedy znów są aktywne, problem dalej nie ustępuje. Naprawiałam też grę już parę razy ale dalej nic. Nie wiem co mam zrobić:(
Po każdej aktualizacji gry, Simy NPC podlegają w grze resetowi. Jedynie aktywna rodzina zachowuje (choć nie zawsze) swoje ubrania, włosy, skórki CC...
Jeżeli więc chcesz żeby NPC mieli na sobie obiekty CC, to na nowo musisz ich ubrać (Polecam mod mcccc autorstwa Deaderpool).
Przy okazji, przy pobieraniu na nowo modów/CC uważnie czytaj opisy pod ich zdjęciami oraz daty ich aktualizacji. Każda nowa aktualizacja moda powinna zawierać informacje takie jak:
- wersja gry (numer),
- nazwa nowego dodatku,
- datę aktualizacji moda/CC.