Forum Discussion

dobraola's avatar
dobraola
Seasoned Newcomer
23 days ago
Solved

Problem z gra z modami i bez modow

Hej mam problem dosc złożony, gdyż po odpaleniu gry nie działały mi mody plus mccc też zaczal wariowac. Chcę zaznaczyć, że już próbowałam wielokrotnie naprawiać grę, wywalać mody i usuwać pliki z folderu the sims 4 ale to nic nie dało po odpaleniu gry dalej są te same problemy. Mianowicie nie mam wgl pliku cache nawet po instalacji gry na nowo, dwa jak stawiam meble na pustej parceli i chce przejść do menu zarządzania światami bez zapisywania gry to jak przejdzie to te przedmioty mimo to pozostają na parceli. Kolejna rzecz to simowie zmieniają po wejściu w dana rozgrywkę grupę wiekowa odrazu. Chciałam już nawet cofnąć sobie system do innego zapisu ale nie mogę bo tylko na ten 1 dzień idzie. 

Nie wiem co już robic bo gra bez modow na nowo instalowana dalej ma te błędy.

Pozdrawiam 

Ola

• Hej dobraola  Mam nadzieję, że już poradziłaś sobie z problemem.

Jeżeli nie, to powodem  błędów są zepsute mody. które nadal masz w grze.

W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie rozgrywki w zupełnie nowej grze.

W tym celu:

1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts >do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra".
    2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder "The Sims 4".
    3. Wejdź do nowej gry o sprawdź tryb budowy oraz rozgrywkę.

Plik, a właściwie folder cache pojawia się w momencie, gdy w galerii wchodzisz na jakiś profil i przeglądasz zawartość  tego twórcy. Wtedy w tym folderze pojawiają się malutkie zdjęcia. I nic poza tym 🙂

Folder ten nie jest w niczym potrzebny do poprawnego działania gry.

Jeżeli chodzi o tryb budowy - gdy na działce zaczniesz budowę, lub/i ustawisz jakieś meble, przedmioty dekoracyjne i zaraz przejdziesz do edycji zarządzania światami, to na tej parceli nadal będę znajdowały się ustawione przedmioty, gdyż gra nadal jest otwarta. Dopiero gdy wyjdziesz z niej bez zapisywania to przedmioty znikną z działki.

Zmiana wieku Simów bez Twojej ingerencji związana jest z nieaktualnymi modami w grze.

2 Replies

• Hej dobraola  Mam nadzieję, że już poradziłaś sobie z problemem.

Jeżeli nie, to powodem  błędów są zepsute mody. które nadal masz w grze.

W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie rozgrywki w zupełnie nowej grze.

W tym celu:

1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts >do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra".
    2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder "The Sims 4".
    3. Wejdź do nowej gry o sprawdź tryb budowy oraz rozgrywkę.

Plik, a właściwie folder cache pojawia się w momencie, gdy w galerii wchodzisz na jakiś profil i przeglądasz zawartość  tego twórcy. Wtedy w tym folderze pojawiają się malutkie zdjęcia. I nic poza tym 🙂

Folder ten nie jest w niczym potrzebny do poprawnego działania gry.

Jeżeli chodzi o tryb budowy - gdy na działce zaczniesz budowę, lub/i ustawisz jakieś meble, przedmioty dekoracyjne i zaraz przejdziesz do edycji zarządzania światami, to na tej parceli nadal będę znajdowały się ustawione przedmioty, gdyż gra nadal jest otwarta. Dopiero gdy wyjdziesz z niej bez zapisywania to przedmioty znikną z działki.

Zmiana wieku Simów bez Twojej ingerencji związana jest z nieaktualnymi modami w grze.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 days ago

Hej dobraola 

Jeśli post danuta720 odpowiedział na Twoje pytanie, nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!  

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,124 PostsLatest Activity: 5 hours ago