Forum Discussion

dobraola's avatar
dobraola
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Problem z gra z modami i bez modow

Hej mam problem dosc złożony, gdyż po odpaleniu gry nie działały mi mody plus mccc też zaczal wariowac. Chcę zaznaczyć, że już próbowałam wielokrotnie naprawiać grę, wywalać mody i usuwać pliki z fol...
  • danuta720's avatar
    31 days ago

Hej dobraola  Mam nadzieję, że już poradziłaś sobie z problemem.

Jeżeli nie, to powodem  błędów są zepsute mody. które nadal masz w grze.

W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie rozgrywki w zupełnie nowej grze.

W tym celu:

1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts >do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra".
    2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder "The Sims 4".
    3. Wejdź do nowej gry o sprawdź tryb budowy oraz rozgrywkę.

Plik, a właściwie folder cache pojawia się w momencie, gdy w galerii wchodzisz na jakiś profil i przeglądasz zawartość  tego twórcy. Wtedy w tym folderze pojawiają się malutkie zdjęcia. I nic poza tym 🙂

Folder ten nie jest w niczym potrzebny do poprawnego działania gry.

Jeżeli chodzi o tryb budowy - gdy na działce zaczniesz budowę, lub/i ustawisz jakieś meble, przedmioty dekoracyjne i zaraz przejdziesz do edycji zarządzania światami, to na tej parceli nadal będę znajdowały się ustawione przedmioty, gdyż gra nadal jest otwarta. Dopiero gdy wyjdziesz z niej bez zapisywania to przedmioty znikną z działki.

Zmiana wieku Simów bez Twojej ingerencji związana jest z nieaktualnymi modami w grze.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,135 PostsLatest Activity: 11 hours ago