Forum Discussion

angelina_sil's avatar
3 years ago
Solved

Problem z gra

Witam ,  nie wiem czy już był taki temat czy nie ale pilnie potrzebuje pomocy. Nie wiem jak mam to naprawić. 
  • danuta720's avatar
    danuta720
    3 years ago

Hej @angelina_sil 

Czy masz w grze mod o nazwie TOOL? Jeżeli nie pobierałaś go osobno to musiałaś pobrać go w jakiejś zbiorczej paczce modów (czego nie polecam). I ten mod wysyła informację żeby go zaktualizować.

Nie myl go z innym modem od Twisted Mexi o nazwie "Better Build/Buy" (koleżanka wyżej się pomyliła, co każdemu może się zdarzyć 🙂 ). To dwa oddzielne mody i każdy z nich  ma inne działanie.

Mod TOOL to mod,  który przydaje się doświadczonemu budowniczemu  do zmieniania położenia niektórych obiektów podczas budowania domu, szczególnie obiektów z Debug-a.  To tak w skrócie.

Żeby ten mod działał prawidłowo w grze, najpierw trzeba  wpisać kod "bb.moveobjects"., następnie można ustawiać mod. Nie polecam go niedoświadczonym budowlańcom, gdyż nieumiejętne operowanie tym modem może zepsuć grę.

Natomiast mod "Better Build/Buy" to mod, który może przydać się każdemu  budowlańcowi, którzy lubią korzystać z dekoracyjnych obiektów w Debug-u. Ten mod segreguje obiekty z Debuga i łatwo je potem znaleźć w grze. Ma on już wbudowany kod "bb.moveobjects", potrzebny do ustawiania tych obiektów w grze.

Jest on bezpieczny pod warunkiem, że gracz  przestrzega instrukcji podanej przez Twisted Mexi (po angielsku).

Jeżeli jesteś doświadczonym budowlańcem to powinnaś zaktualizować mod TOOL i pilnować następnych jego aktualizacji. Jeżeli nigdy go nie używałaś, a budujesz domy sporadycznie, lub w ogóle ich nie budujesz, to lepiej usunąć go całkiem z gry (z folderu Mods).

Polecam poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 days ago