Problem z grafiką: krawędzie
Mój problem: ogólnie jakoś przedwczoraj odpalam simsy i patrzę w CASie, że simowie mają wszystkie krawędzie "ostre" (nie wiem jak to nazwać), sprawdzam w trybie życia i jest to samo(simowie,obiekty,ściany,rośliny itp.), wiadomo, że nigdy nie było super wygładzania krawędzi ale coś takiego miałem tylko na starym kompie na najniższych ustawieniach, tak samo, zauważyłem że tekstury drzew, krzaków itp. przy oddalaniu zmieniają się w 2D (też jeszcze nigdy mi się to na nowym komputerze nie zdarzyło), gram w rozdzielczości fullhd, na najwyższych ustawieniach,
ogólnie sprawdzałem również po zmianie ustawień na niższe, odinstalowałem i zainstalowałem grę - nic nie pomogło,
moim zdaniem jest to problem związany z grą, a nie z komputerem, tak mi się wydaję jakby jakieś ustawienie w grze samo się wyłączyło choć niby wszystko jest na maximum
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie będę ukrywać ale po dłuższej chwili nie da się już patrzeć na monitor, ponieważ wszystkie krawędzie tak wyglądają(często nawet gorzej)
Przesyłam w załączniku jak było przed a jak jest teraz(screen z CASa)
Widzę że karta jest Ok, sterowniki również 🙂
Jeśli masz włączoną aplikację G-Force Experience w zasobniku systemowym, to ją wyłącz - robi więcej szkód w grach jak pożytku.
Wejdź jeszcze w Panel Konfiguracyjny NVidia i zobacz czy masz zaznaczoną opcję "Użyj ustawień aplikacji 3D" jak na zdjęciu, jeśli nie to zaznacz to i Kliknij "Zastosuj"
Daj znać, czy pomogło 🙂