Forum Discussion

Kuadka89's avatar
2 years ago

Problem z językiem

Witam. Posiadam The sims 4 z wieloma dodatkami i przy zakupie zawsze sprawdzałam czy jest dostępny język polski i był. Wszystko ok przez kilka lat. Teraz zepsuł mi sie dysk twardy i po wymianie kiedy chce zainstalować simsy mam do wyboru tylko język angielski. Dodam że podstawowa wersję zakupiłam w Polsce jednak wszystkie dodatki które posiadam były kupione juz w Wielkiej Brytanii, ale tak jak wyżej napisałam zawsze przy zakupie sprawdzalam język. Czy da się jakoś zmienic ten język? Dziwne jest dla mnie to że dopóki nie zepsuł się dysk był język polski a teraz go nie ma.

Pozdrawiam 

17 Replies

• Kuadka89's avatar
    Kuadka89
    2 years ago
    @EA_Kalina Hej. Założyłam zupełnie nowe konto ściągnęłam od nowa ea app ale nadal simsy mogę mieć tylko w języku angielskim ☹️
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za sprawdzenie tej opcji ⭐. O ile to nie problem - czy możesz jeszcze odinstalować swoją obecną wersję gry podstawowej (oczywiście pamiętaj o zapianiu kopi zapasowej swoich saves) zanim rozpoczniesz instalację Darmowej TS4 z tego nowego konta.

Ważne: Jeśli po odinstalowaniu The Sims 4 w Dokumentach (C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4) wciąż znajduje się katalog z tytułem TS4, po prostu zmień jego nazwę - zmień nazwę folderu The Sims 4 na np. The Sims 4  Kopia.

• Witam ja również mam podobny problem lecz u mnie jest nieco gorzej, jestem w Polsce, ustawione język i region Polski a Simsy4 uruchamiają się tylko w języku rosyjskim i nie da się tego zmienić. Zmieniałam regedit, przejrzałam pół internetu i nic, proszę o pomoc

• Kuadka89's avatar
    Kuadka89
    2 years ago
    @EA_Kalina W momencie kiedy to sprawdzalam jie mialam simsow na komputerze. Za każdym razem jak ktoś zaproponuje rozwiązanie najpierw usuwam i grę i ea app i instaluje na nowo. Niestety zawsze jest ten sam problem z językiem. Próbowałam ściągnąć darmową wersję podstawowa ze Steam i wtedy same dodatki z ea app ( w tym przypadku dalo się zmienić język na polski) ale chyba się nie da bo pobieranie samych dodatków zatrzymuje się w momencie przygotowywania do pobierania.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@m0n1q4003 odinstaluj z komputera wszystkie dodatki i ponownie spróbuj zainstalować wyłącznie grę bazową.

Pamiętaj, żeby przy okazji tych zmian nie stracić swoich postępów, dlatego poproszę Ci o stworzenie kopii zapasowej wcześniejszego zapisu gry.

• Kuadka89's avatar
    Kuadka89
    2 years ago
    @EA_Kalina Niestety dalej nie da się zmienić języka na polski. Zastanawia mnie tylko dlaczego w ustawieniach aplikacji ea app nie moge zmienic regionu na polski. Kiedy to robię i resetuje aplikacje region znowu przełącza się na UK.
  • Hej. Czy Twój problem został jakoś rozwiązany? Mam ten sam problem, od wczoraj po naprawienia gry na EA app moja gra zmieniła język na angielski. Też mieszkam w UK ale kupiona podstawka w Polsce, dodatki już w UK ale przez rok czasu wszystko działało po polsku. Od wczoraj rozmawiałam juz z 3 osobami na czacie i nikt nie potrafi pomoc, odsyłają tutaj, już ręce opadają. Widzę że dużo ludzi ma ten problem.. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,586 Posts