Forum Discussion

Nataleczkqa's avatar
2 years ago

Problem z panelem kodów

Witam. Potrzebuję pomocy, bo nie mogę włączyć panelu kodów w ts4, klikam ctr shift c i nic sie nie dzieje, a czasem sie zrobi zrzut ekranu. Mam windows 11 i nie mam pojęcia jak naprawić ten błąd, a w internecie jak są poradniki to do systemu win10 :<

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Nataleczkqa 

Zajrzyj do odpowiedzi udzielonej przez @kreatora w dyskusji, która miała miejsce TUTAJ.

Daj znać, czy te sugestie były dla Ciebie pomocne.

Pozdrawiam,

_Kalina

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@Nataleczkqa Prawidłowe klawisze, które należy nacisnąć, aby otworzyć konsolę kodów w The Sims 4, to CTRL-SHIFT-C. Jeśli to nie zadziała, prawdopodobnie w tle działa program do wykonywania zrzutu ekranu, który używa tej kombinacji klawiszy. Dla pewności uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.

Dodatkowo:

- sprawdź czy użycie lewego/ prawego Shift otwiera konsolę kodów

- wyciągnij folder Mods z Dokumentów jeśli używasz modów w grze

• Hejo. Miałam podobny problem. Ogólnie musisz kliknąć przyciski Cntrl+shift+C. Problem jest taki że w poradnikach mówią żeby kliknąć to w tym samym czasie. Na niektórych laptopach/komputerach wywołuje to zrzut ekranu. W takiej sytuacji u mnie zadziałało kliknięcie tych klawiszy po kolei.

1. Przytrzymuje Control (przytrzymujemy go cały czas)

2. Cały czas przytrzymujesz Control i zaczynasz też przytrzymywać Shift.

3. Klikasz C (w tym samym czasie kiedy puścisz C musisz puścić inne klawisze. Nie przytrzymuje C! Tylko go kliknij)

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,182 PostsLatest Activity: 5 hours ago