4 years ago
Problem z plikami .package
Hejka, Ostatnio wygenerowałem sobie problem jakim są wszystkie pliki .package Na początku zauważyłem, że jakieś mody zaczęły mi psuć mi grę, więc pobrałem program, który szuka błędów (ModConflictD...
Witaj @neomorphuss
Każdy plik CC (Custom Content, czyli niestandardowa treść) ma końcówkę .package, nie wolno jej zmieniać, gdyż wtedy zepsujesz te CC.
Natomiast modyfikacje ze skryptami posiadają końcówki, np ".script", "cfg", ".package". etc...
Niestety nie naprawisz zepsutych plików modów/CC żadnym programem.
ModConflictDetector już dawno nie jest aktualny, jego twórca przestał go aktualizować, gdyż miał wiele błędów i się nie sprawdził.
Natomiast Sims 4 Studio służy do generowania plików do innych programów, np. Photoshop, Blender. Pliki .package można otworzyć w tym programie, ale trzeba wiedzieć, jak to zrobić. Gdy klikniesz w niewłaściwą zakładkę, możesz zepsuć plik.
Podsumowując, nie naprawisz zepsutych plików żadnym programem, jedynie co możesz zrobić to usunąć je z gry i na ich miejsce wyszukać ich aktualizacje (o ile zostały zaktualizowane) na oryginalnych stronach twórców tych modów/CC.
Przeczytaj uważnie ten poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
Pozdrawiam.