Forum Discussion

Kurokocchi_16's avatar
2 years ago
Solved

Problem z przelewaniem funduszy

Cześć, ostatnio po stworzeniu restauracji i wykupieniu jej przez moich simów, nie jestem w stanie przelać żadnej kwoty z funduszy rodziny na lokal. Próbowałam naprawiać grę, ale nic to nie dało, tak samo z modami, które wyrzuciłam z plików The Sims 4, ale to również nic nie pomogło i nie do końca jestem w stanie wymyślić, co jeszcze mogę zrobić by naprawić ten błąd. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    2 years ago

@Kurokocchi_16 

Nie mam z tym problemu, więc nie jest to błąd gry.

Jeżeli tego nie zrobiłaś, musisz odwrócić kierunek przelewu tak, jak na zdjęciach:

1.

2.

Przed przelaniem pieniędzy widać kwotę na funduszach sklepu - 10 tys.

Po przelaniu pieniędzy kwota na funduszu sklepu wynosi 60 tys.

Jeżeli robiłaś to już wcześniej i nie możesz przelać pieniędzy oznacza to, że twój zapis gry się zepsuł. A winę za to ponoszą nieaktualne mody.

Jeżeli zapisujesz grę według opcji "Zapisz jako" to możesz spróbować wgrać jakiś wcześniejszy zapis. Może nie został on zepsuty przez stare mody.

6 Replies

• Hej @Kurokocchi_16 

Myślę, że w grze nadal masz zepsute mody.

W takiej sytuacji wyjmij z gry  folder Mods na pulpit komputera (i nie wkładaj go z powrotem do gry!).

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim również pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

Napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik.

Pozdrawiam

• Niestety, nawet z poradnikiem nic się nie zmieniło. Pliki zostały wyciągnięte, gra naprawiona, ale nadal jest problem z przelaniem funduszy. Nawet odinstalowanie oraz zainstalowano ponownie gry nic nie dało. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@Kurokocchi_16 

Nie mam z tym problemu, więc nie jest to błąd gry.

Jeżeli tego nie zrobiłaś, musisz odwrócić kierunek przelewu tak, jak na zdjęciach:

1.

2.

Przed przelaniem pieniędzy widać kwotę na funduszach sklepu - 10 tys.

Po przelaniu pieniędzy kwota na funduszu sklepu wynosi 60 tys.

Jeżeli robiłaś to już wcześniej i nie możesz przelać pieniędzy oznacza to, że twój zapis gry się zepsuł. A winę za to ponoszą nieaktualne mody.

Jeżeli zapisujesz grę według opcji "Zapisz jako" to możesz spróbować wgrać jakiś wcześniejszy zapis. Może nie został on zepsuty przez stare mody.

• @EA_Kuba Wiesz jak rozwiązać ten problem? Próbowałem tego samego co @Kurokocchi_16  i nadal nie wychodziło. Zależy mi na tym bo bez możliwości przelewu między rodziną a lokalem kilka dodatków nie mają sensu.

• @Kurokocchi_16 Możliwe (bynajmniej w moim przypadku) dodatek na wynajem psuje tą mechanikę. Jeśli twoi simowie mieszkali wcześniej w parceli na wynajem, ze względu że ten rodzaj parceli jest podobny do restauracji (oba to lokale na sprzedaż) mechanika ta napotyka sprzeczność ze strony dodatku. Aktualnie w takiej sytuacji pozostało stworzyć nowy save a parcele (konkretne mieszkanie z domu na wynajem) zapisać w postaci zwykłem mieszkalnej. Ostatnim krokiem jest czekanie aż ea to naprawi w kolejnej aktualizacji

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,297 PostsLatest Activity: 53 seconds ago