Forum Discussion

pechpsikus's avatar
4 years ago

Problem z rakietą kosmiczną the sims 4

Pomocy,

po aktualizacji Sim nie chce/nie może budować rakiety. Postawiona na parceli rakieta nie ma żadnych opcji. Żaden mój grywalny Sim nie może budować rakiety, mogą robić to tylko NPC podczas Zlotu Zapaleńców w Miejskim Życiu. Poziom nauk kosmicznych 1 czy 10 nie zmienia tej opcji w żaden sposób, wybór kariery astronauty także, nie pomaga też resetowanie obiektu czy sima. Nie używam kodu moveobjects ani modyfikacji. Jedyną opcją dialogową przy rakiecie jest gdy Sim jest sławny i może obdarować fana. Próbowałam grę naprawić przez Origin i usunięcie plików cache. Bezskutecznie. Czy ktoś miał podobny problem?

4 Replies

• Ej, mam ten sam poblem... Próbwałam chyba wszystkiego. Jak żyć bez rakiety?!

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@pechpsikus 

@mobeniatkaa 

Tu jest lista modów, ktore EA pozwolila opublikowac na AHQ i ktore mozna spokojnie uzywać 

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/INFORMATION-Common-Game-Fixing-Mods-Hero-Approved/m-p/10111432#M175299

Miedzy innymi jest fix do budowy rakiety. Mozna to spokojnie uzywać dopóki EA nie zainstaluje tego fixu tez w swojej aktualizacji

https://simvasion.com/rocket-building-fix/

Pobierasz plik i wklejasz go do folderu mods

EDiT 

To malutki plik 4 kb nie nalezy go próbować otwierać - wkleja sie go w takim jaki jest pobrany 

Sciezka do folderu mods na Win 10 

Klikamy znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy programów, ktore sie otworzą wybieramu System i klkamy w to

Na nowej liscie programow wybieramy Ten Komputer i klikamy w to 

Zobaczymy dysk C i klikamy w to 

Wybieramy Uzytkownicy i pokaze sie nazwa waszego komputera albo wasze imie - klikamy w to 

Teraz wybieramy Dokumenty i klikamy w to 

Wybieramy Electronic Arts i klikamy w to 

Pokaze sie folder The Sims4  - po klinieciu w to pokaze sie zawartosc tego folderu - miedzy innymi folder mods do ktorego wklejamy pobrany plik

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @pechpsikus 

Jeśli udało Wam się rozwiązać problem nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi jako rozwiązanie 🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 49 minutes ago
7,585 Posts