5 years ago
Problem z simsami
Witam. Posiadam wersję bez żadnych dodatków testuję grę bo niedawno kupiłem i zauważyłem parę irytujących błędów. Pierwszy bardziej złożony problem to zawieszenie się interakcji "simsa" na łóżku. ...
@Eksperymentator1
Z folderu gry The Sims4 usuń do kosza plik localthumbcache. package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie.
Gra odtworzy je po wlaczeniu.
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Nastepnie napraw grę na Origin
Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę gry - opcja Napraw
Niestety interakcji dwoch smow na jednym obiekcie to nie naprawi bo tak jest ustawiona ta interakcja przez design.
Nie porównuj tego do TS3 a jesli nawet chcesz porownywac to porównaj z bazową grą Trójki , która tez za bogata nie była.
Prawdopodobnie pozegnałes sie z Trójką gdy juz miales do niej wiekszosc dodatkow i porownujesz tą pełną wersje Trójki z podstawką Czwórki. Zgadzam sie ze interakcje miedzy simami są ubozsze, simom brak wielu reakcji w zwiazkach ,maja bardzo mało indywidualnosci, bardzo ubogie dymki podpowiadajace jak sim reaguje na sytuacje, a ich mimika jest duzo gorsza niz w Trojce ale oprocz tego, gdy sie już ma duzo dodatkow to gra sie przyjemnie. a tryb budowy jest o niebo lepszy niż w Trójce, No i nie wywala z gry na pulpit tak czesto jak to Trojka robila.
A propos dymków w grze - musisz te opcje wlaczyć by ci sie pokazały wchodzac w opcje gry z trybu rozgrywki (trzy kropki w prawym gornym rogu ekranu)
Nie jestem pracownikiem EA
3 dni temu zainstalowałem tą grę poprawnie.
Podajesz randomowe rozwiązania czy podobne sytuacje już miały miejsce z tą grą ?
Nie wiem dlaczego miałbym jej nie porównywać do części 3. Nie miałem dodatków żadnych z 3 części.
Dawno już grałem w 3 część nie pamiętam, żeby mi się gra wyłączała z powodu błędu.
Zresztą temat zgłosiłem do technicznego, żeby rozwiązali to na przyszłość dla innych graczy, którzy mieliby zamiar ten tytuł sprawdzić
Bo ja osobiście raczej w tą grę długo nie pogram, czy z dodatkami czy bez wygląda szczerze mówiąc mizernie.
A na start przywitały mnie błędy to raczej odstraszy potencjalnych nabywców.
A jeżeli instalator ma błędy i źle zaimplementował pliki gry to widać jak to wszystko działa.
Twoje rozwiązanie problemu nie poskutkowało poprawą.
Błędy o których wspominałem dalej są.
Nadmienię, że postać której się zawiesza zadanie czasami może wykonywać inne czynności.
Ale będzie się zawieszać i nie będzie ich wykonywać całkowicie. Bo zadanie spania się nie chce się wyłączyć.
Witaj@Eksperymentator1
Przyznam, że nie mam takich problemów, i nigdy się z nim nie spotkałam w mojej grze - a posiadam wszystkie dodatki/pakiety/akcesoria, czyli cały komplet. 🙂
Rozumiem Twój ból, ale problemy na które wskazujesz mogą mieć związek z kartą graficzną , oraz ilością RAM w Twoim komputerze.
Być może też sterowniki karty graficznej dawno nie były aktualizowane
Dlatego na początek prosiłabym o raport DxDiag Twojego komputera.
Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o podzespoły komputerowe:
Mam 16 GB RAM (Sprawne działają na innych grach)
Mam Kartę Graficzną z NVIDIA GTX 1050 2 GB VRAM GDDR5 (Najnowsze sterowniki aktualizowałem niedawno testując nowy tryb reflex)
Procesor i5-7300HQ 2,5GHz z możliwością Turbo 3,5GHz.
Odpaliłem grę na niższych detalach błąd się dalej pojawiał.
Dodatkowo czasem kiedy kładę postać spać gra pokazuje mi że postać śpi fizycznie, jednak kiedy kliknę na nią energia jej się nie ładuje.
Gra pod względem optymalizacji kuleje niestety już jej nie mogę zwrócić FPS mam od 70 do 140 brak stabilności.
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 11/30/2020, 23:13:41
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 18363) (18362.19h1_release.190318-1202)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Acer
System Model: Aspire A715-71G
BIOS: V1.10 (type: UEFI)
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16268MB RAM
Page File: 8485MB used, 10214MB available
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Supported
DirectX Database Version: 1.1.7
DxDiag Version: 10.00.18362.0387 64bit Unicode
------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Display Tab 2: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.