5 years ago
Problem z simsami
Witam. Posiadam wersję bez żadnych dodatków testuję grę bo niedawno kupiłem i zauważyłem parę irytujących błędów. Pierwszy bardziej złożony problem to zawieszenie się interakcji "simsa" na łóżku. ...
a@Eksperymentator1
Kazda bardziej popularna gra niekoniecznie produkcji EA, czy to w Polsce czy w Niemczech czy w Stanach ma wlasne forum fanów którzy pomagaja sobie nawzajem..Nie wiedziales o tym? Nigdy chyba nie interesowaleś się tym zbytnio - ale tak jest. U nas patronat nad tym ma EA ale są identyczne fora tego typu tworzone przez samych fanów bo nie kazdy niestety producent gry chce wykładać kasę i finansowac takie fora,
Swietne forum z wieloletnia tradycja ma na przykład niemiecka gra Port Royal gdzie ludzie pomagają sobie nawzajem z jezykiem oficjalnym angielskim bo mnóstwo ludzi z calego swiata gra w tą grę. I nie są to dzieci. Jesli ktoś lubi pomagać, ma troche wiedzy o samej grze i komputerach w pracy sie nudzi, bo ta juz dla niego nie stanowi wyzwania, a dodatkowo cierpi na bezsenność to jest to przyjemnie zajęcie, 🙂
P.S Dxdiag ktorego sie tak obawiasz zawiera wylacznie dane techniczne twojego komputera - żadnej pożywki dla hakera, bo i co mu przyjdzie z wiedzy, ze twoj system ma na przyklad skopane pliki systemowem , czy masz czy nie masz zewnetrznego monitora albo ile masz wolnego miejsca na dysku? Natomiast informacja ze gra nie korzysta z jakiegos powodu z twojej karty graficznej ale z czipu Microsoftu powiedzaiłaby juz wiele.Program lecacy w tle o ktorym ty nawet nie wiesz, ze leci moze spowodowac bledy w grze. Ja też nie mam takich błedów jakie ty masz i jaks powod tego musi być, ze u mnie wszystkie simy śpia w łozkach bez problemu a u ciebie nie, Ale jesli wolisz obwiniac grę zamiast szukac powodu dlaczego tak jest - twoja sprawa.
"Każda bardziej popularna gra niekoniecznie produkcji EA, czy to w Polsce czy w Niemczech czy w Stanach ma wlasne forum fanów którzy pomagaja sobie nawzajem..Nie wiedziales o tym?"
Forum z fanami gry to jedno powstają takie tysiące. Druga sprawa to dział techniczny producenta gry, gdzie się zgłasza błędy odnośnie produktu i to pracownicy producenta starają się naprawić błędy związaną z ich aplikacją - nie widziałaś o tym? Tutaj tego brakuje. Może jestem przyzwyczajony do lepszych standardów a nie do standardów EA, gdzie nie ma łączności z producentem gry tylko z fanami gry, gdzie sami starają naprawiać błędy i pomagać innym bo sam producent ma to w poważaniu. Widocznie ten wydawca jedynie zajmuje się licznymi błędami, które występuje u większości graczy, zwłaszcza przy aktualizacji bo im produkt się nie sprzeda i nie będą mieć kasy chociaż ich kapitał jest już liczony w miliardach.
"Jesli ktoś lubi pomagać, ma troche wiedzy o samej grze i komputerach w pracy sie nudzi, bo ta juz dla niego nie stanowi wyzwania, a dodatkowo cierpi na bezsenność to jest to przyjemnie zajęcie, 🙂"
To się ceni i super, że pomagacie innym. Jednak chciałbym skontaktować się z działem technicznym prywatnie i w taki przesyłać dane techniczne, a nie na forum, gdzie każdy ma do tego dostęp.
"Natomiast informacja ze gra nie korzysta z jakiegos powodu z twojej karty graficznej ale z czipu Microsoftu powiedzaiłaby juz wiele."
Gra korzysta z karty Nvidia nie mam w komputerze żadnego czipu z Microsoftu XD
A jak już komputer mógłby korzystać z drugiej karty graficznej zintegrowanej z moim procesorem, ale wiem że tak nie jest bo włącza mi się zakładka podczas gry z Nvidia Experience i oblicza mi ilość FPS w grze.
"Program lecacy w tle o ktorym ty nawet nie wiesz, ze leci moze spowodowac bledy w grze."
Nie mam żadnego Antywira od innych dostawców używam Defender'a .
"Ja też nie mam takich błedów jakie ty masz i jaks powod tego musi być, ze u mnie wszystkie simy śpia w łozkach bez problemu a u ciebie nie, Ale jesli wolisz obwiniac grę zamiast szukac powodu dlaczego tak jest - twoja sprawa."
Powód jest taki że The Sims 4 jest źle zoptymalizowany na różne komputery i systemy. Na Twoim działa a na innych będą jakieś błędy. Tak jak to jest w moim przypadku.
Czytając forum zagraniczne widzę też podobne tematy do mojego więc temat się powtarza.
A najgorsze jest to, że dział techniczny tutaj nie istnieje jakby wskazywała nazwa tylko fani gry. Nie porozmawiam na ten temat z działem technicznym bo nie ma do niego dostępu.
Bo jest jedynie odsyłacz na to forum.
Gra ma tyle błędów, że mi głowa pęka, żałuję, że ją kupiłem już chyba nie kupię niczego od EA.
Coraz gorsze robią te gry, wątpię że coś się zmieni jak nawet nie mają działu technicznego.
Może brakuje go tylko na tej Grze chociaż nie wiem. Nie sprawdzałem na Apex.