Forum Discussion

SimSiaSoR22's avatar
2 years ago
Solved

Problem z uruchomieniem gry po pobraniu ea app

Dzisiaj, kiedy chciałam uruchomić grę, automatycznie zaczęła mi się pobierać aplikacja ea app na miejsce origina. Teraz gra nie chce mi się włączyć. Po kliknięciu 'graj' na Steam gra niby jest w procesie uruchamiania a się nie włącza. Próbowałam praktycznie wszystkiego. Uruchamiałam ponownie laptopa, steam i ea app - nic to nie dało. Odinstalowywałam ea app i instalowałam ponownie- nic. Usuwałam wszystkie mody i nadal to samo. Kiedy miałam origin to nic się takiego nie zdarzało. Mam laptop z systemem windows 11 64 bitowy. Może nowa aktualizacja simsów sprawiła, że nie chcą się uruchomić? Nie wiem. Aktualnie nie posiadam żadnego antywirusa, jedynie jakieś zabezpieczenia windows. Proszę o pomoc!

8 Replies

• U mnie występuje podobny problem, wczoraj po zaktualizowaniu gry ze steama próbowałam włącyć grę Sims4, ale gr mi się niby odpala, tyle że wszystkie pola wyboru są puste, na pamięć wyłączam grę, mam już w niej 64 godziny przegrane, a teraz nie mogę grać, pomocy!!!! Załączam screenshot, żeby pokazać, jak to wygląda

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago

@SimSiaSoR22

@60a657ba51a3ba2b 

Prawdopodobnie trafilyście  akurat na aktualizacje gry.

Zalogujcie się do Steam, wejdźcie do biblioteki gier, następnie kliknijcie prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierzcie "Właściwości" następnie kliknijcie na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."

• @kreatora Niestety, to nic nie pomogło. Było napisane, że weryfikacja plików przeszła pomyślnie, ale to nic nie zmieniło.
  • OskWrocPL's avatar
    OskWrocPL
    Seasoned Novice
    7 months ago

Link nie działa, po 3 latach u mnie nadal występuje ten sam problem, a wystąpił około rok temu. Jak to rozwiązać? Problem dotyczy tylko gier kupionych i zainstalowanych ze Steam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,585 Posts