Forum Discussion
Znajdź jakiś najnowszy obiekt CC w necie - koniecznie z data powstania po tej aktualizacji i jako jedyne CC umieść go w folderze mods i sprawdź czy gra sie uruchomi
Inny problem moze być taki ze masz wersje Tradycyną gry , a nie normalną, Wersja Tradycyjna gry nie włączy się gdy włozysz do niej mody czy CC powstałe po listopadzie 2019 roku - niektore z nich bedą działac i w wersji Tradycyjnej ale wiekszosć z nich spowoduje zablokowanie gry
Sprawdź po otwarciu gry numer wersji Sims 4 na dole ekranu menu..Jeśli numer kończy się na 1530, masz wersję Tradycyjną gry - będzie to na samym dole ekranu małymi literami.
mam inne zakończenie więc raczej nie mam wersji tradycyjnej , nie mogłam znaleźć żadnego moda utworzonego po ostatniej aktualizacji jeśli chodzi o ciuchy czy tego typu cc , zaktualizowałam slice of life więc wiem że przynajmniej te ze skryptami działają, a jeśli chodzi o casa (mody) to co poniektóre pobrane przed aktualizacją ale w 2022 działają a niektóre nie i żeby uruchomić grę po włożeniu i sprawdzeniu nie działających modów,to muszę robić tom całą formułkę z usuwaniem z folderu the sims 4 cache a potem napraw od nowa bo pomimo tego że gra się nie otwiera, jest czytana jako otwarta i nic nie mogę zrobić.Jest możliwość że aktualizacja popsuła co poniektóre mody?W sensie wiem że przez dodanie scenariuszy i tych zmian w sąsiedztwie takie mody jak slice of life raczej bez aktualizacji do obecnej wersji nie zadziałają ale ja mam problem ze zwykłymi cc bez skryptów…
- kreatora4 years agoHero (Retired)
@SIMKA20023
Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach większość script modów i dużo starszych CC juz nie pasują do gry.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.Tym razem padlo 99% script modów łacznie z UIC oraz nawet MCC-a MCC nie czesto wymaga wymiany.
- EA_Kuba4 years ago
Community Manager
Hej @SIMKA20023
Nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi @kreatora jako rozwiązanie 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 7 hours ago
- 13 hours ago
- 2 days ago