problem z włosami z modow w the sims 4
Otóz mam problem z modyfikacjami i dotyczy to włosow.
Probowałam juz wszystkiego,naprawde☹️
Zainstalowalam na nowo simsy,usunełam wszystkie mody,nawet pobierałam te najnowsze mody bo mysłalam ze nie działaja po aktualizacji ale to jednak nie to.
Włosy sie jakby rozwarstwiaja w samej rozgrywce,w CAS wszystko jest dobrze i wlosy wygladaja tak jak powinny.
Od zawsze pobierała mody z TSR wiec pobrałam z innych stron bo pomyslałam ,że to może z ich strony sciagam jakis bład ale z innych stron równiez nie działa.
Wszystkie inne modyfikacje działają bez zarzutów,tylko te włosy nie wspołpracują i nie potrafie znalezc i naprawić błedu☹️
Proszę o pomoc.
Dodam,że dzieje sie tak od miesiaca jak nie lepiej☹️
Hej @Joasia0801
Przede wszystkim mała uwaga, włosy nie należą do grupy modów (modyfikacje ze skryptami i bez) , lecz do grupy obiektów CC, czyli zawartości niestandardowej.
Na TSR pod każdym zdjęciem włosów, w zakładce "Creator Notes" jest informacja, jak używać włosów w grze.
W większości z tych informacji, najważniejsze to:
Aby prawidłowo cieszyć się włosami w grze:
+ ustaw szczegóły dotyczące Simów na bardzo wysokie
+ upewnij się, że zaktualizowałeś swoją grę do najnowszej poprawki
+ wyłącz tryb laptopa
Zawsze więc uważnie czytaj informacje, zanim pobierzesz mody/CC.
Ponadto przyczyną źle wyświetlających się włosów w grze może być wina innych zepsutych CC. Przede wszystkim powinnaś sprawdzić skórki - wiele z nich jest już nieaktualnych - makijaże, oczy, itp... z CAS. A także mod na ilość kolumn.
Przy poprawnie działających makijażach CC niezbędny jest także HQ Mod, musisz mieć jego najnowszą wersję. Stara wersja jest już zepsuta i negatywnie wpływa na inne CC, psując grę.
Jeżeli pobrałaś inne modyfikacje zmieniające grę, jej otoczenie, interakcje w grze, rozgrywkę, to niektóre z nich są niebezpieczne dla gry, np. modny ostatnio mod na tzw. "otwarty świat", który może zepsuć Ci całą grę.
Wszystkie informacje o naprawie gry znajdziesz w tym PORADNIKU. Przeczytaj go uważnie i wedlug jego porad pozbądź się z gry zepsutych modów oraz CC.
Pozdrawiam.