Forum Discussion

Joasia0801's avatar
5 years ago
Solved

problem z włosami z modow w the sims 4

Otóz mam problem z modyfikacjami i dotyczy to włosow.

Probowałam juz wszystkiego,naprawde☹️

Zainstalowalam na nowo simsy,usunełam wszystkie mody,nawet pobierałam te najnowsze mody bo mysłalam ze nie działaja po aktualizacji ale to jednak nie to.

Włosy sie jakby rozwarstwiaja w samej rozgrywce,w CAS wszystko jest dobrze i wlosy wygladaja tak jak powinny.

Od zawsze pobierała mody z TSR wiec pobrałam z innych stron bo pomyslałam ,że to może z ich strony sciagam jakis bład ale z innych stron równiez nie działa.

Wszystkie inne modyfikacje działają bez zarzutów,tylko te włosy nie wspołpracują i nie potrafie znalezc i naprawić błedu☹️

Proszę o pomoc.

Dodam,że dzieje sie tak od miesiaca jak nie lepiej☹️

• Hej @Joasia0801 

Przede wszystkim mała uwaga, włosy nie należą do grupy modów (modyfikacje ze skryptami i bez) , lecz do grupy obiektów CC, czyli zawartości niestandardowej.

Na TSR pod każdym zdjęciem włosów, w zakładce "Creator Notes" jest informacja, jak używać włosów w grze.

W większości z tych informacji, najważniejsze to:

Aby prawidłowo cieszyć się włosami w grze:

+ ustaw szczegóły dotyczące Simów na bardzo wysokie

+ upewnij się, że zaktualizowałeś swoją grę do najnowszej poprawki

+ wyłącz tryb laptopa

Zawsze więc uważnie czytaj informacje, zanim pobierzesz mody/CC.

Ponadto przyczyną źle wyświetlających się włosów w grze może być wina innych zepsutych CC.  Przede wszystkim powinnaś sprawdzić skórki - wiele z nich jest już  nieaktualnych - makijaże, oczy, itp... z CAS. A także mod na ilość kolumn.

Przy poprawnie działających makijażach CC  niezbędny jest także HQ Mod, musisz mieć jego najnowszą wersję. Stara wersja jest już zepsuta i negatywnie wpływa na inne CC, psując grę.

Jeżeli pobrałaś inne modyfikacje zmieniające grę, jej otoczenie, interakcje w grze, rozgrywkę, to niektóre z nich są niebezpieczne dla gry, np. modny ostatnio mod na  tzw. "otwarty świat", który może zepsuć Ci całą grę.

Wszystkie informacje o naprawie gry znajdziesz w tym PORADNIKU.  Przeczytaj go uważnie i wedlug jego porad pozbądź się z gry zepsutych modów oraz CC.

Pozdrawiam.

5 Replies

• Hej @Joasia0801 

Przede wszystkim mała uwaga, włosy nie należą do grupy modów (modyfikacje ze skryptami i bez) , lecz do grupy obiektów CC, czyli zawartości niestandardowej.

Na TSR pod każdym zdjęciem włosów, w zakładce "Creator Notes" jest informacja, jak używać włosów w grze.

W większości z tych informacji, najważniejsze to:

Aby prawidłowo cieszyć się włosami w grze:

+ ustaw szczegóły dotyczące Simów na bardzo wysokie

+ upewnij się, że zaktualizowałeś swoją grę do najnowszej poprawki

+ wyłącz tryb laptopa

Zawsze więc uważnie czytaj informacje, zanim pobierzesz mody/CC.

Ponadto przyczyną źle wyświetlających się włosów w grze może być wina innych zepsutych CC.  Przede wszystkim powinnaś sprawdzić skórki - wiele z nich jest już  nieaktualnych - makijaże, oczy, itp... z CAS. A także mod na ilość kolumn.

Przy poprawnie działających makijażach CC  niezbędny jest także HQ Mod, musisz mieć jego najnowszą wersję. Stara wersja jest już zepsuta i negatywnie wpływa na inne CC, psując grę.

Jeżeli pobrałaś inne modyfikacje zmieniające grę, jej otoczenie, interakcje w grze, rozgrywkę, to niektóre z nich są niebezpieczne dla gry, np. modny ostatnio mod na  tzw. "otwarty świat", który może zepsuć Ci całą grę.

Wszystkie informacje o naprawie gry znajdziesz w tym PORADNIKU.  Przeczytaj go uważnie i wedlug jego porad pozbądź się z gry zepsutych modów oraz CC.

Pozdrawiam.

• @Lo93li udało!
    wystarczyło wyłaczyć tryb laptopa w ustawieniach, ten tryb po prostu bardzo zzera grafike włosów.
    daj znac czy pomogło!

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,224 PostsLatest Activity: 2 hours ago