Forum Discussion

asteriia9's avatar
6 years ago
Solved

Problem z "wykonaj metamorfozę sima"

Cześć. Mam problem w wykonaniu zadania z kariery stylistka. Otóż mam do zrobienia "wykonaj metamorfozę sima", ale niestety nie pojawia mi się ta opcja w interakcji z simami. Próbowałam z simami, których moja simka mało zna oraz z tymi, których zna bardzo dobrze. Bardzo proszę o pomoc 🙂

Pozdrawiam,

Karolina

• @asteriia9 

Nadal masz w grze zepsute mody. Nie wystarczy ich wyjąć z gry na czas jej naprawy, a potem z powrotem dodać  je do niej, bo wtedy błąd nie zniknie.

Musisz na stałe wyjąć z niej folder Mods:

1. Przede wszystkim wyjmij na pulpit komputera folder Mods i nie wkładaj go z powrotem do gry (ani zaraz, ani potem, gdyż w nim znajdują się nieaktualne mody/CC, a nie wiesz które to są).

2. Z Moich Dokumentów usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,
    gdyż w nich znajdują się zapisy starej rozgrywki oraz wszystkich poprzednich interakcji starych, połączeń, etc.
    Po włączeniu, gra odtworzy je na nowo. Nie stracisz przy tym zapisów gry, ani swoich rodzin, domów, gdyż zapisy gry znajdują się w folderze saves.

3. Jeszcze raz napraw grę na Origin.

Teraz wejdź do gry i sprawdź, czy pojawiła się ta opcja. Uwaga, może nie pojawić się od razu, więc będziesz musiała trochę pograć tym Simem.

W tym momencie też utworzy się nowy folder Mods, do którego małymi partiami będziesz przekładała mody oraz CC i sprawdzała je w grze do momentu, aż nie znajdziesz tych zepsutych.

Sprawdzanie modów/CC:

W tym poradniku jest napisane, jak usunąć z gry wadliwe CC oraz mody, oraz jak odróżnić mody od CC - to istotna różnica i warto się tego nauczyć.

Punkt 6.:

Zanim z powrotem dodasz do gry pliki ze starego folderu Mods, zrób sobie zapasową kopię gry, a następnie sprawdź, czy na pewno żaden z modów/CC nie spowoduje konfliktów z grą.
    W tym celu:
    a/ z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera małymi partiami - po parę sztuk - przekładaj mody/CC, a następnie włącz grę i sprawdź, czy nie zakłócają jej działania.
    b/ - czynność tę powtarzaj do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich nieaktualnych modów/CC.

7. Niekompatybilne mody/CC możesz sprawdzić jedynie ręcznie (Uwaga!: nie ma żadnego programu sprawdzającego),
    wkładając je po parę sztuk do nowo utworzonego folderu Mods, a następnie sprawdzając je w grze podczas rozgrywki, lub budowania.

Pozdrawiam.

12 Replies

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,309 PostsLatest Activity: 54 minutes ago